Archivos

Ètica i honestat a l’hora de fer política

06/12/2014

Ferran Saro |
ferran saro 22.thumbnailQuan molts de nosaltres, companys i amics d’ Iniciativa per Catalunya (ICV), donaven per segur que en Siscu Sánchez tornaria a optar a ser de nou el candidat en les pròximes eleccions municipals del mes de maig, ens ha sorprès a tots, tot anunciant que no es presentarà.

En Siscu ja ens va sorprendre fa quatre anys quan encara cap llei exigia fer-ho, va ser ell de mutu propi qui va fer públic el seu patrimoni davant els mitjans de comunicació i per Internet. Amb aquest gest va ser el primer regidor de tot Catalunya que ho feia, demostrava que volia fer de la transparència un valor clau en tot el que significa per ell la regeneració democràtica.

siscu sanchez Sánchez 300_opt (1)Ara, quan podia seguir, en una nova legislatura municipal (els estatuts d ‘ICV ho permeten com a excepció) ell ha volgut ser totalment coherent i renunciar a aquesta possibilitat de tornar a ser el candidat d’ICV.

La seva tasca municipal primer en l’oposició (2007-2011) i en l’etapa actual (2011-2015) ha estat realment positiva. Tenir en compte les propostes de les entitats, rigor a l’hora de prendre acords, saber escoltar, estar a prop de la gent, i estimular en tot el possible la participació, han estat alguns dels eixos de la seva tasca a l’Ajuntament.

Amb la seva decisió fa un pas endavant per tal de practicar la renovació. La política no és una professió. És per aquesta raó que no s’entén d’aquells polítics que no tornen mai a les seves tasques anteriors i es passen mitja vida en les institucions fins que es jubilen i fins i tot un cop jubilats alguns entren a formar part d’aquelles empreses que prèviament han ajudat a la seva privatització. (el fenomen de les portes giratòries). En Siscu, a partir del mes de maig, tornarà a la seva feina de sempre com a tècnic d’esports.

Una aportació més d’ ell ha estat impulsar unes primàries totalment obertes, no tan sols entre els companys i amics d’ICV sinó també a tots aquells veïns de la nostra ciutat que vulguin participar. Aquest procés de primàries començarà aquest mes de desembre i finalitzarà en una votació oberta a votar per tothom el pròxim dia 15 de gener.

En Siscu sap que en el seu equip compte amb gent preparada per assumir la responsabilitat d’encapçalar la candidatura. Entre aquests hi ha un bon grapat de gent jove disposada a realitzar una política alternativa que signifiqui un canvi profund a l’ajuntament i a la ciutat.

Santa Coloma necessita un canvi de política i de polítics i per tal d’aconseguir aquest canvi cal fer-lo conjuntament amb les entitats veïnals i amb aquells partits disposats a fer avançar la regeneració democràtica que la societat i el moment actual exigeix.

Ètica, honestedat, solidaritat, proximitat i compromís són principis bàsics per fer política i en Siscu ha estat un bon referent.
Gràcies company.