Archivos

Èxit aclaparador del primer dia de futbol inclusiu celebrat a Santa Coloma

24/04/2016

2016-04-24_diafutbolinclusiu_01-Optimized.v1461507709El primer Dia del Futbol Inclusiu, que s’ha celebrat avui al Nou Municipal de Santa Coloma organitzat per la Fundació Itinerarium, ha estat un èxit rotund. Aquesta diada que té l’objectiu d’afavorir la integració de nois i noies amb necessitats especials (persones cegues, sordes, amb mobilitat reduïda, síndrome de Down o amb dificultats intel·lectuals/mentals) i conscienciar les entitats esportives de la importància d’integrar equips inclusius en els seus clubs. El Barça, encara que avui el resultat era el de menys, ha guanyat per 6-3 l’Espanyol amb el reforç d’Álvaro del Bosque, fill del seleccionador, i d’Anna Vives, tots dos amb Síndrome de Down, que han jugat mitja part amb cada equip. El partit ha estat presidit per l’alcaldessa de Santa Coloma, Nuria Parlon, i el Secretari General de l’Esport, Gerard Figueres, i el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque. Jordi Roura, secretari tècnic del futbol formatiu amateur, ha representat el FC Barcelona. «Ha estat l’esdeveniment més important de tots els que he fet», ens ha dit Antonio Morales, president de la Fundació Esportiva Grama.

“Avui és un dia de festa, de celebració. Tots els nois i noies han de poder fer esport tinguin les capacitats que tinguin. Si tots gaudim de l’esport i dels seus valors tindrem una societat millor”, ha comentat Vicente del Bosque. El seu fill, Álvaro, ha estat un dels grans protagonistes del matí quan ha marcat un gol de penal quan jugava amb l’Aleví D del Barça. “Ha estat una experiència molt divertida. Hem ajudat aquests nois que tenen unes necessitats especials a sentir-se futbolistes com nosaltres i hem après que només amb treball en equip es pot superar les dificultats que suposa jugar a futbol amb deficiències”, ha explicat el jove jugador blaugrana Pol Vilà després del partit. L’entrenador blaugrana, Dani Horcas, ha qualificat l’experiència d’“inoblidable” i ha destacat que avui els seus jugadors “han reforçat el concepte de valors que ja els ensenyem a la Masia, com són la solidaritat i el treball en equip”.

Ha estat molt emotiu veure com els equips, formats per quatre jugadors amb necessitats especials i quatre sense, buscaven el joc col·lectiu ja que en el moment en què els vuit jugadors tocaven la pilota en una mateixa jugada es decretava penal. Ha estat un autèntic exemple d’integració. “Tots hem format un autèntic equip com si fóssim una pinya. Hem fet, tant avui com el passat dijous quan vam entrenar-nos amb ells, molt bons amics com l’Àlvaro, l’Anna Vives i l’Ayelen, la noia cega que jugava amb nosaltres”, conclou el jove jugador blaugrana Elliot Cervellera. Chema Carva

Fotos: FC Barcelona

2016-04-24_diafutbolinclusiu_18.v1461503462