Archivos

Èxit de públic a la presentació del documental de la Brigada Stanbrook

17/01/2018
  • Pretenen divulgar la situació que pateixen els refugiats a Atenes i captar fons per cobrir les necessitats bàsiques
  • Al febrer iniciaran un recapte d’aliments i productes de primera necessitat a escoles, biblioteques, centres cívics i altres espais públics

La presentació del documental ‘Piástike’ (‘Atrapats’) de la Brigada Stanbrook va esdevenir tot un èxit de públic ahir dimarts. Amb la sala d’actes de la Biblioteca Singuerlín – Salvador Cabré plena, es va projectar per primera vegada el documental gravat durant l’estada dels membres de l’expedició al mes de setembre.

La Brigada Stanbrook és un projecte nascut i creat a Santa Coloma per joves de la ciutat compromesos i conscienciats en la importància de fer tot el possible per ajudar a les persones refugiades dels campaments d’Atenes (Grècia).

Pel que fa als objectius de la Brigada Stanbrook cal assenyalar la recaptació dels fons necessaris per cobrir les necessitats bàsiques i més immediates dels refugiats i les refugiades dels campaments d’Atenes (s’ha obert un número de compte per fer donacions: 3025 0009 661400036243), així com realitzar activitats de lleure amb els infants per conèixer la dramàtica situació que han de viure i, alhora, posar de manifest els problemes amb què es troben els refugiats i les refugiades dins la Unió Europea a l’espera d’una resposta a la seva demanda d’asil, sovint fins i tot passen anys sense ser atesos. Més de 6.000 persones van perdre la vida a l’any 2016 al mar Mediterrani a causa de les inhumanes mesures per tal d’impedir que sortissin del seu lloc d’origen.

Durant la projecció del documental, refugiats i diversos voluntaris i voluntàries van explicar com és el dia a dia de les persones refugiades a Atenes, els quals en molts casos poden substituir gràcies a l’ajuda que reben de les ONG i dels voluntaris i les voluntàries sempre que ho permeten.

Recapte d’aliments

La Brigada Stanbrook continuarà promovent la situació dels refugiats i les refugiades. Aviat es podrà gaudir de l’exposició fotogràfica sobre els refugiats a càrrec del fotògraf colomenc Andreu Fernández, qui forma part de la Brigada i, entre les properes activitats, cal destacar especialment el recapte d’aliments i productes de primera necessitat (cal tenir present que el 60% de persones refugiades són infants i no tenen al seu abast aliments tan essencials per a la vida d’un nen o una nena com la llet en pols) al mes de febrer a biblioteques, centres d’ensenyament, centres cívics, espais autogestionats i altres centres públics de la ciutat.

Una ciutat compromesa

Aquesta activitat es suma a altres organitzades per la Brigada Stanbrook per ajudar als refugiats i les refugiades, com el sopar solidari que va tenir lloc a l’estiu al Complex Esportiu Torribera. D’altra banda, la ciutat de Santa Coloma des de fa anys promou i col·labora en diverses campanyes, iniciatives i projectes dins els àmbits de la cooperació i la solidaritat, un d’ells el de l’acollida dels refugiats i les refugiades.