Archivos

Gabriela Serra: “Santa Coloma ajudarà a que aquest poble sigui lliure”

24/09/2017
  • La CUP fa una crida a la mobilització constant

Entre els assistents a l’acte polític nacional de la CUP a Santa Coloma no hi eren ni el Piolín, tot i tenir-lo present, ni el Silvestre, ni tampoc cap altre personatge de la factoria Warner, sinó prop de 400 colomencs i colomenques —i també veïns i veïnes de ciutats properes— què, amb la seva presència, volien sumar-hi i donar suport a Gabriela Serra, diputada de la CUP al Parlament; Òscar Simón, del secretariat nacional de la formació sobiranista; Joan Belda, regidor de Sant Adrià en comú; Miren Zabaleta, de Sortu, i Javier García, del sindicat andalús de treballadors.

Tot seguit d’una cançó del grup Ginestà, dedicada a Joan Coscubiela perquè “la república neix”, Javier García s’ha dirigit als ciutadans. Durant el seu parlament, García ha animat a seguir treballant pel referèndum convocat per al pròxim diumenge, 1 d’octubre. “Aquest camí no és reversible” —ha remarcat el sindicalista, què també ha aprofitat per posar de manifest el seu suport a la vaga general indefinida que es preveu a partir del dia 3.

“Votar no divideix, votar uneix”, amb aquestes paraules Miren Zabaleta ha expressat el suport del poble basc al referèndum català. Tanmateix, Zabaleta assegura que el recolzament d’Euskal Herria amb el poble de Catalunya és absolut: “El poble basc celebrarem el referèndum com vam fer amb la mort d’en Franco” —ha assenyalat Zabaleta, alhora que comentava que el problema no eren les banderes, sinó un “Estat corrupte i autoritari què impedeix a les persones expressar-se amb llibertat”. En declaracions de Miren Zabaleta, l’Estat “impedeix i  desacredita el referèndum, i qüestiona la viabilitat de la república independent”.

Al seu torn, el regidor de Sant Adrià en comú, Joan Belda, ha insistit en la idea de la proclamació de la república per començar de nou. Segons Belda, és fonamental fer bé des d’un principi qualsevol canvi que repercuteixi en el desenvolupament de la futura república catalana, i Òscar Simón, al llarg de la seva intervenció, ha fet una crida a la “mobilització social constant”. Per a Simón, aquests dies previs a l’1 d’octubre són bàsics per parlar sobre el referèndum amb la gent més propera, els companys i les companyes de la feina i especialment amb aquells i aquelles que encara hi dubten.

D’altra banda, una aclamada Gabriela Serra ha estat l’encarregada de tancar els parlaments. Durant la seva intervenció, Serra ha recordat la necessitat de mobilitzar-se pacíficament per defensar el referèndum i la futura república catalana. “Després de votar, a partir del dia 2, resistirem per defensar la nova república”, ha assenyalat Serra, què ha conclòs la seva intervenció amb aquestes paraules: “Santa Coloma ajudarà a que aquest poble sigui lliure”.

Amb tot, durant la intervenció d’en Javier García, del sindicat andalús de treballadors, un veí de la ciutat ha expressat la seva disconformitat amb les paraules del sindicalista. A continuació, reproduïm les declaracions que en Manuel, un colomenc nascut a Extremadura què porta vivint a la ciutat des de fa més de cinquanta anys, ha fet a Gramenet 2.0.

Manuel: “Els meus avis van morir defensant Catalunya”

Tot i que les primeres impressions apuntaven que en Manuel havia intervingut espontàniament durant l’acte per expressar el seu rebuig a la proposta del referèndum, l’extremeny ha manifestat a aquest diari el seu posicionament a favor del referèndum del pròxim 1 d’octubre. “La meva filla és de la CUP i jo estic a favor del referèndum, però sempre que tingui una sèrie de garanties” —ha admès en Manuel, al mateix temps que reconeixia que tot el tema del procés està provocant una situació difícil dins l’àmbit familiar. En Manuel fa una crida a l’enteniment de totes les parts. “Per a mi tot el país hauria de prendre partit en aquesta qüestió i tota Espanya hauria de votar el futur de Catalunya, no només els catalans” —ha conclòs en Manuel.