Archivos

Gent de Gramenet rebutja entrar al Govern de Núria Parlon

19/11/2013

Sergi Arnau_opt

«De gran hipocresia» ha qualificat Gent de Gramenet (GG)  l’oferta per entrar al Govern Municipal que la mateixa alcaldessa Núria Parlon els va fer en el ple del passat dia 13. En una nota, GG rebutja la proposició per considerar que es tracta d’una mera estratègia per desarticular a l’oposició d’esquerres a base de pactes que suposarien més despesa i càrrecs.

Núria Parlon va estendre la mà a GG en la seva intervenció per clausurar aquell Ple sobre el Pla d’Acció Municipal (PAM). Va dir que la greu situació econòmica aconsellava un Govern més ampli, amb Gent, per fer front als despropòsits de la dreta. “Ara -va manifestar-, cal sumar esforços en la millora de Santa Coloma”.

nuria parlon_opt

El comunicat de GG confirma les declaracions fetes per Sergi Arnau a Gramenet 2.0, en què mostrava la seva sorpresa per l’oferiment i era contrari a acceptar-lo. Avui, Gent ha fet públic un comunicat per rebutjar l’oferiment de manera oficial, malgrat que diu no haver rebut «cap proposta formal» , sinó «només un comentari» de l’alcaldessa al ple.

«Còmplices de la situació»

GG recorda que es va comprometre a les municipals del 2011 a no formar part de cap govern. A més, recalque que en cap cas ho faria al costat de CiU,  «actual executora de les retallades socials a Catalunya».

Tampoc se salva de les crítiques el PSC-PSOE (sic), al qual considera còmplices de la situació i econòmica social, per haver «executat retallades i reformes laborals en detriment de la classe treballadora».

En el seu escrit, Gent fa una advertència als socialistes colomencs: «La nostra tasca és trencar, a més, amb el monopoli del PSC a la ciutat, enquistat anys i anys al poder municipal». I els convida a fer un gir en la seva política.

«La proposta no es real»

«En definitiva –conclou la nota–, la nostra visió és que si tot aquest discurs o proposta fos real, seria un gran avenç, però no és així. Hem vist com ple rere ple, s’han tombat o criticat propostes realitzades pel nostre grup municipal precisament adreçades a la desobediència i per caminar cap a una profunda transformació social. I ens sembla d’una gran hipocresia demanar, de forma unilateral com a alcaldessa i PSC, la nostra entrada al govern municipal, tenint en compte que d’aquest també formen part altres formacions polítiques com ICV-EUiA i, el que més trontolla: Convergència i Unió».

[+] L’alcaldessa estén la mà a Gent de Gramenet perquè entri al Govern