Archivos

Grameimpuls lidera el rànquing Reempresa amb 14 relleus d’èxit

30/11/2017
  • El programa posa en contacte persones que volen cedir un negoci amb altres que se’n volen fer càrrec
  • Es pretén afavorir la continuïtat dels negocis i evitar la pèrdua de llocs de treball

L’ajuntament colomenc, a través de l’empesa municipal Grameimpuls, lidera, al tancament del darrer tercer trimestre,  el rànquing de punts Reempresa de les comarques de Barcelona. El programa fa d’intermediari entre persones que volen cedir un negoci, els anomenats ‘cedents’ i altres que se’n volen fer càrrec partint d’una base, aquests són els reemprenedors i les reemprenedores. Segons dades de la Diputació de Barcelona, Grameimpuls  ha acompanyat 14 casos d’èxit des de l’1 de gener fins al 30 de setembre.

A banda d’aquests casos d’èxit i en el mateix període, Grameimpuls se situa en la segona posició amb un total de 57 reemprenedors i reemprenedores gestionats i 30 cedents gestionats, segons les dades dels 35 ajuntaments de la província de Barcelona que formen part de Reempresa. Pel que fa a Santa Coloma, des de l’abril de 2013, s’han dut a terme 87 acompanyaments de reemprenedors i reemprenedores, 48 de cedents i s’ha evitat el tancament de 28 negocis.

L’objectiu del programa és potenciar el relleu de negocis, afavorir la seva continuïtat i evitar la pèrdua de llocs de treball, tal com succeeix amb altres projectes de la ciutat, com ara el de l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès, el qual fomenta la continuïtat de les empreses a través d’un procés den cooperativització dels treballadors i les treballadores.

Tanmateix, cal destacar l’atorgament del Premi Europeu de Promoció Empresarial 2017 al programa —promogut per Cecot i la Fundació Autoocupació, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona— per part de la Comissió Europea.