Archivos

Iniciativa, Gent, ERC, Podem i EUiA no aniran plegats a les municipals, tot i el bon rotllo

04/12/2014

 

Josep Miquel Garcia Castañé, d'ERC; Àlex Sevilla, Iniciativa; Miki Rodríguez, Procés; Joan Pastor, Gent; Luis Martínez, Podemos, i Antonio Molina, EUiA, a Can Mariné.

Josep Miquel Garcia Castañé , d’ERC; Àlex Sevilla, Iniciativa; Miki Rodríguez, Procés; Joan Pastor, Gent; Luis Martínez, Podemos, i Antonio Molina, EUiA, a Can Mariné | Jordi Corachán.

  • «Estem satisfets perquè les trobades d’aquests mesos han donat fruits» |

Jordi Corachán |

jordi corachan_optNo hi ha candidatura unitària. ICV, Gent de Gramenet, EUiA, ERC i Podem ho han tingut a tocar, però han hagut de conformar-se a arribar a acords programàtics que defensaran a l’Ajuntament, després de les eleccions del pròxim 24 de maig. «No hi ha llista unitària, però no ha estat un fracàs. Hi ha acords per a una ruptura democràtica i obrir les portes i finestres de l’Ajuntament per ventilar i fer polítiques més participatives i democràtiques», va afirmar Miki Rodríguez, membre del Procés Constituent, que ha liderat les negociacions, en la roda de premsa celebrada ahir a la tarda al centre de Can Mariné.

El sistema per elegir els candidats de la llista s’ha revelat com un escull insuperable. Uns partits defensaven un procés obert i participatiu, mentre que altres grups demanaven certes garanties per als seus candidats.

No ha estat possible fins avui, però volen mantenir vives les «confiances i complicitats» aconseguides en les set o vuit reunions extenses. Per això, han decidit celebrar una jornada municipalista oberta sota el lema La ciutat que volem, que se celebraran el 13 de desembre a l’institut Puig Castellar (Per inscriure cal enviar un correu a laciutatquevolem@gmail.com).

partits cinc DSCF0795Les posicions dels cinc partits

A la roda de premsa van intervenir representants dels cinc partits.

Joan Pastor, de Gent, va subratllar «els grans acords, en una línia rupturista». Pastor va lamentar que no hi hagués candidatura, però va insistir que existia un acord programàtic i una alternativa real a l’actual equip de govern.

El representant d’ERC, Josep Miquel Garcia Castañer, va afegir que idea era canviar l’ajuntament «heretat» de «dalt a baix, amb pressupostos participatius, limitacions de mandat i sense acumulacions de càrrecs i sous».

Podem/Podemos, que ha irromput amb força en la vida política, es va referir a la corrupció a través de Luis Martínez. El seu representant va dir que volen fer una auditoria dels comptes municipals, fer servir la banca ètica, revisar la fiscalitat i municipalitzar els serveis públics.

La regidora Alexandra Sevilla, d’Iniciativa i membre de l’actual govern local, va defensar la necessitat de tenir un ajuntament més proper a la gent en el pròxim mandat. Va reclamar més atenció per al Medi Ambient -es va referir a la Mat-, la finalització de Can Zam, i més atenció encara a les polítiques socials.

El seu company de coalició, Antonio Molina, va insistir que les formes participatives havien impedit la candidatura. El representant d’EUiA va afegir: «Avui no es trenca res, perquè seguirem treballant junts».

[+] Document dels cinc partits