Archivos

Joan Herrera diu que “la dignitat es guanya amb la mobilització”

10/05/2014

Adrián Fernández |

Europas IniciativaAvui a les 12 hi ha hagut un acte convocat per Iniciativa per Catalunya-Verds i Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) a l’Auditori Can Roig i Torres de la nostra ciutat. A l’acte han assistit els representants locals, Joan Herrera, coordinador d’ICV, Ernest Urtasun, cap de llista de Barcelona, Cayo Lara, coordinar d’IU i diputat en el parlament espanyol i Willy Meyer que és el cap de llista de Izquierda Unida al Parlament Europeu.

L’auditori estava ple de militants i simpatitzants i l’acte ha estat dominat per un to festiu i reivindicatiu. En les diferents intervencions s’ha fet una crida molt especial contra l’abstenció, “el perill més gran de l’esquerra”, i Joan Herrera en referència al moviment de 15M i la posterior majoria absoluta del PP ha ressaltat que la dignitat només es pot guanyar amb al vot dels representants que la defensin.

Cayo Lara i Willy Meyer han posat l’accent en què la coalició és l’única força capaç de frenar les polítiques “austericides” que estan empobrint la població i ha defensat les polítiques socials i de futur. També han proposat potenciar l’economia productiva d’Europa en contra de l’economia especulativa.

Crítiques a PP i PSOE

Meyer ha denunciat el bipartidisme i ha senyalat que “PP i PSOE teatralitzen la divisió però estan d’acord en regalar Europa a l’empresa privada”.

En el seu discurs, Lara ha assenyalat l’apagada informativa per part els mitjans de comunicació que pateix la coalició i la manipulació.

Per últim, en els diferents discursos hi ha hagut reivindicació contra la instal·lació de la MAT, solidaritat amb els treballadors de Panrico i la promesa de portar al Parlament Europeu el debat per la memòria històrica en record de les víctimes en la lluita antifeixista.