Archivos

Jordi Mas diu que el projecte de la Salzereda obrirà la ciutat al parc fluvial

26/06/2017

«Tan absurd és que Barcelona visqués d’esquena al mar com que Santa Coloma no s’obri avui al Parc Fluvial». Amb aquesta rotunditat s’ha expressat el regidor Jordi Mas, responsable d’Urbanisme, en una conversa amb aquest diari sobre les crítiques d’alguns veïns, encapçalades per Ciutadans i Gent d’Esquerres (ICV-EUiA).

El regidor sosté que el nou passeig de la Salzereda serà una única plataforma arbrada de 700 metres lineals i continus de cara al riu Besòs. Sosté que tindrà 20 metres d’amplada i, tot i que admet que els dos carrils de circulació de vehicles estaran més a prop de les cases, puntualitza que del vial als habitatges hi haurà 10,2 metres i que a més a més es pacificarà el trànsit.

Jordi Mas explica que els 15.000 metres quadrats del projecte respecten els arbres existents, que es complementaran amb arbustos, bancs i jocs infantils, alhora que s’eliminaran les estructures de formigó i els dos nivells actuals, un niu d’inseguretat per a tothom. «Serà un espai diàfan i verd amb vista al Parc Fluvial que convidarà al passeig.»

A parer seu, l’ús més gran per part del conjunt de colomencs i d’usuaris del parc ajudaran a estimular els comerços, especialment els bars. El regidor Mas està convençut dels beneficis del projecte, que costarà 7 milions d’euros provinents de fons europeus. «Santa Coloma no pot viure d’esquena a un parc tan bonic com aquest».