Archivos

La candidatura de cinc partits s’encalla a l’hora de fer la llista

23/11/2014

Jordi Corachán |
jordi corachan_opt

procés constituent 2 2014-04-08-19_opt

Un acte de Procés Constituent al Singuerlin | Arxiu.

Diferències en el mètode a l’hora de confeccionar la llista impedeixen tirar endavant una candidatura conjunta de cinc partits d’esquerra en les municipals de març, després de més de set reunions. Membres de diferents formacions i del Procés Constituent, que lidera les negociacions per a una «confluència d’esquerres», admeten que hi ha diferències de metodologia, però que l’acord és total en els aspectes programàtics (reformes organitzatives a l’Ajuntament i més participació ciutadana), de manera que encara no donen per acabat el procés.

En un definitiu intent de tancar una llista entre ICV, ERC, Gent de Gramenet, EUiA, i Podemos/Podem, els representants d’aquests partits han decidit celebrar unes jornades municipalistes, al desembre. «Haurem de fer com l’Església, un conclave i que ningú s’aixequi de la taula fins que no hi hagi fumata blanca», va dir un membre del Procés en una recent reunió a la seu d’Iniciativa.

Gent ha posat com a condició per elaborar una llista que ICV-EUiA trenqui el seu pacte municipal amb PSC i CiU. A EUiA subratllen que el que és rellevant és parlar del futur, que passa per arribar a un acord de cara a les municipals de març.

Gent i Podemos

No obstant això, tots assenyalen que s’han tancat velles discrepàncies i s’ha creat un clima de confiança entre els negociadors.

En el cas que els cinc partits esmentats no tanquin un acord, es considera probable que Gent i Podem prossegueixin amb les converses entre els dos. Algunes fonts de Podemos assenyalen la possibilitat de pacte com a «molt possible», mentre altres de Gent afirmen que «no hi ha res de moment».