Archivos

La Comissió contra la MAT munta una marxa fins a Red Eléctrica

17/09/2012
  • Iniciativa i altres partits segueixen amb la campanya de recollida de signatures
  • La Delegació del Govern anuncia que vol aixecar l’acta d’expropiació el dia 26

Si no ha signat contra la línia de Molt Alta Tensió (MAT) encara pot fer-ho. El dia 21 es tanca la primera fase de recollida de signatures, que la Comissió contra la MAT lliurarà a la seu barcelonina de Red Eléctrica Española (REE), el 26. La marxa de protesta coincidirà amb l’acta d’ocupació dels terrenys, prevista per aquest mateix dia, al qual l’alcaldessa Núria Parlon tampoc assistirà. 

Aquest matí, Iniciativa per Catalunya-Verds, amb Siscu Sánchez al capdavant (a la fotografía), recollia signatures a la Rambla de Sant Sebastià, davant al carrer Sagarra, on es celebrava el mercat dels dilluns. Siscu Sánchez i els també regidors Alexandra Sevilla (ICV) i Xavier Pujols (EUiA) han informat a diferents veïns dels perjudicis per a la salut i mediambientals que pot comportar l’autopista elèctrica.

Altres partits i entitats també participen en la campanya de recollida de signatures que coordina la Comissió Ciutadana Aturem la MAT, formada per la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i el riu Besòs, la Federació d’Associacions de Veïns de Santa Coloma de Gramenet (FAVGRAM) i l’Ajuntament. La comissió es reuneix setmanalment per seguir els esdeveniments relacionats amb el projecte i té una pàgina web. La Comissió ha decidit convocar una assemblea informativa per al dia 20, a les 19,30 hores, al Centre Cívic del Singuerlín, de la avinguda de Catalunya, 41.

Unanimitat política i ciutadana

Malgrat l’oposició veïnal i política -tots els partits la rebutgen, amb diferents matisos-, REE persisteix en aixecar la línia elèctrica per la Serralada de Marina i prop dels habitatges de Les Oliveres i Can Franquesa. El Delegat del Govern a Catalunya va fer arribar el 7 d’agost, una carta a l’alcaldessa socialista en la qual informa que el proper dia 26, a les 11h, es convocarà de nou la reunió per tal d’aixecar definitivament l’acta prèvia a l’ocupació dels terrenys on volen col.locar la subestació de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT).

El passat 11 de juliol, la Delegació del Govern va fer el primer intent per recollir aquest documents, però l’actitud de l’Ajuntament al no presentar-se i la mobilització de la gent concentrada a la plaça de la vila ho va impedir.
En aquest segon intent, cal dir que la Plataforma en Defensa de la Serra de Marina, així com totes les parts més implicades en la lluita en contra de la MAT, han convocat un seguit de mobilitzacions com a resposta a aquest fet.