Archivos

La Diputació envia 1 milió contra la crisi

11/07/2014

carles combarros CIMG2984Les aportacions de la Diputació de Barcelona a Santa Coloma han disminuït en l’actual mandat (2011-2015) respecte a períodes anteriors. Ara la Junta de Govern d’aquest organisme ha aprovat una partida de 1,1 milions per a la ciutat per a millora de carrers i polítiques socials. Amb aquests diners puja a 6,9 milions la seva aportació a Santa Coloma, lluny dels 10, 13 i 12 de períodes anteriors.

La Diputació va aprovar fa uns dies un programa complementari de suport als ajuntaments, que suposa una injecció de 50 milions en el seu conjunt. A Santa Coloma de Gramenet, per tractar-se d’un municipi amb població superior a 120.000 habitants, i gràcies a l’ampli acord entre diferents formacions polítiques a la Diputació, li correspondran 1,100.000 €, segons Carles Combarros, portaveu de CiU a l’Ajuntament i ara també nou diputat a la Diputació.

En aquest cas, Santa Coloma surt beneficiada perquè rep una quantitat similar a la de municipis amb major població com Badalona, Terrassa, Sabadell i l’Hospitalet. En el repartiment ha resultat positiva l’actuació de Carles Combarros (CDC) i del vicepresident Antoni Fogué (PSC).

Per pal·liar la crisi

Combarros sosté: «Amb aquest programa especial de suport als municipis es dona resposta de forma eficaç i ràpida a les necessitats provocades per la crisi econòmica i la situació d’insuficiència financera en què estem immersos els ajuntaments. Aquest és un exemple més de com estem lluitant constantment per aconseguir recursos per la ciutat allà on sigui possible per tal de garantir la qualitat de vida dels veïns de Santa Coloma».

Els problemes financers de Santa Coloma es veuen agreujats pels més de 10 milions que deu la Generalitat.

 

[+] Com es destinaran aquests recursos?

Des de la Diputació tan sols es defineix que un màxim del 30% podrà destinar-se a «despesa corrent» de l’ajuntament. Concretament serien màxim 330.000 € en el cas de Santa Coloma que el govern municipal podria fer servir per garantir la seva solvencia financera i alhora com a garantia per la prestació adequada dels serveis públics locals que l’obliga la llei.

A més a més, l’Ajuntament disposarà d’un mínim de 770.000 € que es podran destinar a allò que la llei defineix com a «inversions financerament sostenibles».

La Diputació també ha volgut deixar clar que és decisió del Govern Municipal, en aquest cas de Santa Coloma de Gramenet, qui ha de decidir si vol dedicar el total del 1,100.000 € a aquest tipus d’inversió i a quines partides hi destina els recursos que tindrà disponibles.

Quins tipus de despeses poden acollir-se al Programa?

+ Ordenació del trànsit i de l’estacionament.
+ Vies públiques.
+ Sanejament , proveïment i distribució d’aigües.
+ Recollida , eliminació i tractament de residus.
+ Enllumenat públic.
+ Parcs i jardins.
+ Protecció i millora del medi ambient.
+ Protecció del Patrimoni Històric – Artístic.
+ Millora de les estructures agropecuàries i dels sistemes productius.
+ Indústria.
+ Energia.
+ Comerç
+ Ordenació i promoció turística.
+ Promoció, manteniment i desenvolupament del transport.
+ Infraestructures del transport.
+ Recursos hidràulics.
+ Carreteres i camins veïnals.
+ Investigació científica, tècnica i aplicada.
+ Societat de la informació.
+ Gestió del coneixement.
+ Rehabilitació i reparació d’infraestructures i immobles propietat de l’entitat