Archivos

La Festa Major ja és aquí: guia d’actes

01/09/2017

Santa Coloma està de Festa Major. Comença la #festacoloma2017

  • La ciutat es prepara per a 4 dies amb actes per a tots els públics amb mesures de seguretat especials

El mes de setembre ja ha començat i amb ell arriba la Festa Major d’Estiu un any mes. Des d’avui fins el dilluns, els carrers de Santa Coloma s’ompliran d’un munt d’actes. Enguany, la solidaritat i la lluita contra les violències masclistes estaran especialment presents en una Festa amb mesures de seguretat addicionals.

Divendres 1

Amb el tradicional repic de Festa Major, a les 19 h, amb el posterior seguici inaugural i el pregó de Festa Major; enguany, amb Víctor Quintilla i Mar Gómez, xef i sommelier del restaurant Lluerna, començaran els 4 dies de la Festa Gran colomenca. El toc d’inici de Festa Major serà amb la Colla de Trabucaires de Santa Coloma, a la Plaça de la Vila (21 h.). A la mateixa hora, al Parc d’Europa tindrà lloc el FISC Sintonitzza, amb Los Ganglios, Los Punsetes, Pablo und Destruktion, Las Ruinas i La Doble Fila. I una hora mes tard, la tradicional recepció d’entitats, al jardí de Can Roig i Torres.

A les 22 h, nit de flamenc amb Aydená, Sin frontera i Syncopaos (Plaça del Rellotge) i, a les 23 h, el Santakosound Cortocircuit 2.0, amb Tarsila Tesla i Whiskey Lies (Mas Fonollar), i les actuacions de Els Amics de les Arts, Versión Imposible i Fabyán Salvador, a la Plaça de la Vila.

Dissabte 2

El dia començarà amb una festa d’aigües, a les 11 h, a Can Sisteré, i el circuit familiar UAU! (jardí de la Torre Balldovina, 12 h.). A les 13 h, tindrà lloc la inauguració de l’exposició “VISIÓN-ARTE” de l’ACAF, a Can Sisteré, i a les 13’45 h, de “Pintura y piel”, con Jota SK.

A les 17’30 h, XXIII Trobada de Gegants, a càrrec de la Colla de Gegants i Capgrossos, i a les 18 h, jornada de malabars i circ al jardí de la Torre Balldovina; activitats infantils a la Plaça Xavier Valls i a la Plaça de les Cultures; festa de l’escuma a les pistes de Can Peixauet; ball per a la Gent Gran al jardí de Can Roig i Torres on, a les 19 h, podrem gaudir de la trobada castellera de la Colla Jove dels Castellers de Vilafranca i la Colla de Castellers de Santa Coloma. A les 19’30 h, nova entrega d’UAU!, a la Plaça del Rellotge i, a la mateixa hora, concert en homenatge a Melón Maguilaz (Mas Fonollar).

A les 20 h, s’inaugurarà l’exposició de l’autora del cartell d’enguany: “Zulema Galeano. Il·lustració” (Museu Torre Balldovina); a les 21 h, nova cita amb el FISC Sintonitzza, amb La Banda Trapera del Río, Niña Coyote eta Chico Tornado, F.A.N.T.A., It’s Not Not i Les Cruet, al Parc d’Europa. A les 21 h, el Teatre Sagarra presenta: “De Marisol a Pepa Flores”, amb Celia Flores i, a les 22’15 h, el correfoc, organitzat per la Colla Vella de Diables i, a les 22’30, el colomenc Rafa Bueno, Chenoa i Los 40 on Tour, a la Plaça de la Vila. Se’n Fa Una (jardí de Can Roig i Torres, a les 23 h.) i The Wires, tribut a AC/DC (Plaça del Rellotge, 23 h.) i Helena Miquel + Chorizo, al Mas Fonollar (23 h.).

Diumenge 3

El tercer dia de la Festa Major també tindrà un bon nombre d’actes: a les 10’30 h, mostra de puntaires (Plaça de la Vila); a les 11 h, ofici de Festa Major (Església Major), exposició “Els Coloristes amb la Festa Major” (Plaça Manent), i El castell de tothom, a càrrec de la colla castellera Laietans de Gramenet (jardí de Can Sisteré); a les 11’30 h, supertobogán (cr. Prat de la Riba); a les 12 h, migada popular (pèrgola del Parc Europa) i nova sessió d’UAU! (Plaça de la Vila). A les 17’30 h, els Joves de Santa Coloma de Gramenet, amb la col·laboració del CRIJ Rellotge XXI i Badum Mas, ens esperem al Mas Fonollar amb, entre altres, cinema, un ‘show cooking’ amb Ivan Vilches i, a partir de les 22 h, el dj Toni; a les 18 h, UAU! (jardí de la Torre Balldovina); a les 18 h, festa de l’escuma (Plaça de la Mediterrània) i inflables al Barrí Llatí i al Singuerlín; acte musical (jardí de Can Roig i Torres) a càrrec de Els Joves de la Tercera Edat i Los Jubilados Marchosos.

Més activitats: a les 18’30 h, festival de jotes, organitzat per la Casa d’Aragó (Plaça de la Vila, 18’30 h.); a les 19 h, dansa, amb Yolanda Valero i els alumnes de la seva escola (Plaça del Rellotge, 19 h.) i concert: “Toc d’inici” (Teatre Sagarra, 19 h); mitja hora més tard, a la Plaça Pau Casals, actuació de la Banda de Música de Santa Coloma i la Banda Jove de la SM Lira Castellonera; a les 20 h, correfoc infantil, a càrrec de la Colla Jove de Dimonis, i havaneres una hora després, a la Plaça de la Vila. A les 22 h, cinema a la fresca, a la Plaça del Rellotge, i concert de Raggatunning, a la Plaça de la Vila (23 h.).

Festes Alternatives

D’altra banda, durant els tres primers dies de la Festa Major, al carrer Víctor Hugo, també podem gaudir d’una nova edició de les Festes Alternatives, carregades enguany de diversos actes, com ara: ruta turística de la PAHV, correbars, havaneres, els concerts de D’Callaos, La Bambula, Dj Traburu, Valentín Wallace, Hule Frappé, Martin Bit & Friends, Motoserres, Enrique Pinchadiscos, Kinky Roots & Fyah Sound, patxanga de futbol en contra del racisme, paella, tallers de circ, de pintura i de fang, xerrada sobre la situació dels refugiats a càrrec de la Brigada Stanbrook i per primera vegada a Santa Coloma, una Fira d’Economia Social!

Dilluns 4

Dilluns destaquem el ball de sardanes, amb Cobla Bisbal Jove, organitzat pels Amics de la Sardana i el Patronat pro Aplec (jardí de Can Sisteré, 19 h.), i el tradicional piromusical de Can Zam, a les 22’30 h, i el concert de Fi de Festa amb Loquillo i el seu espectacle: “Salud y Rock & Roll”, a la Plaça de la Vila.

I encara hi ha més: esport, corre-tapa de Festa Major i solidaritat

Entre les activitats esportives de la Festa Major d’enguany, dissabte se celebrarà la Cursa Popular d’Atletisme, amb sortida a les 9 del matí a l’avinguda de la Generalitat amb carrer Sant Ramon i arribada al Camp d’Atletisme Antonio Amorós, i diumenge tindrà lloc la Cursa Ciclista de Veterans, organitzada pel Club Ciclista Colomenc; la sortida serà al Parc Europa a les 9 h.

Tanmateix, els colomencs també podrem gaudir del corre-tapa de Festa Major, a banda de la nit de tapes de dissabte al Mercat del Singuerlín i del corre-tapa del Mercat Sagarra, a les 13 h.

I, com no podria ser d’altra manera, la solidaritat també estarà present durant la Festa amb iniciatives com el mocador de Festa Major o el balcó solidari, enguany amb el lema: “Igualtat, civisme, respecte: Santa Coloma lliure de violències sexistes”.

La seguretat, una prioritat

Davant els incidents de les darreres setmanes a Barcelona i Cambrils, s’han instal·lat 16 punts d’accés i filtre a les zones de la ciutat amb més concentració de gent, com la Plaça de la Vila, el Parc de Can Zam, el Parc Europa i la Plaça del Rellotge. A més de la seguretat habitual, durant els dies de la Festa aquesta es completarà amb 62 professionals de seguretat privada. I, entre altres mesures de prevenció, l’aforament a la Plaça de la Vila serà d’un màxim de 5.000 persones i no s’hi podrà accedir a les zones més concorregudes amb llaunes de begudes ni tampoc amb ampolles de vidre. Les persones que hi vulguin accedir amb ampolles de plàstic haurà de ser sense el tap. També s’han col·locat barreres arquitectòniques en alguns punts de la ciutat.

Fotos: Sergio Mas Navarro