Archivos

La Festa Major té més color colomenc que mai

21/08/2015
  • El 90% dels actes festius i culturals els munten entitats i grups de la ciutat
  • Los Mojinos Escozíos (4 setembre), Ana Morgade (5 de setembre) i Celtas Cortos (7 de setembre) són alguns dels noms destacats
  • El Corre-Tapa enguany fa rècord amb 56 bars i restaurants participants (5 i 6 de setembre)
  • Se celebra els 25 anys de Can Sisteré amb una exposició en què participen una vintena d’artistes que hi han exposat
La regidora Petry Jiménez, aquest matí, al seu despatx./ Jordi Corachán

La regidora Petry Jiménez, aquest matí al seu despatx./ Jordi Corachán

Els números canten. La Festa Major oferirà els dies 4, 5, 6 i 7 de setembre un total de 114 activitats: 22 proves esportives, 38 actuacions musicals, 21 activitats infantils, 16 activitats d’arrel tradicional i 5 exposicions a diferents espais.

Petry Jiménez, regidora de Cultura, ha destacat a Gramenet 2.0 que «el 90 de les 114 activitats previstes compten amb la participació d’entitats/artistes colomencs». Enguany, ha destacat què hi ha, entre d’altres, 33 entitats o associacions culturals o tradicionals com organitzadores i/o participants, 21 entitats i institucions esportives i de tipus comercial participen i/o organitzen actes, 56 grups/artistes colomencs i 15 entitats o agrupacions participants en la Fira d’Entitats.

Noms destacats

Del programa, que s’està imprimint, destacan als Mojinos Escozíos, Disco Route M80 i El Columpio Asesino (divendres 4 de setembre); Orelles de Xocolata (Pop per a nens i nenes), Ana Morgade al Teatre Sagarra, Rojas, Projecte Mut i el grup MODA (dissabte 5 de setembre);
Les Anxovetes (només dones) i Vela Llatina (homes), els grup d’havaneres en femení (diumenge 6 de setembre) i finalitzarem amb Celtas Cortos, en el darrer dia de la Festa (dilluns 7 de setembre).

Fira d’Entitats

La Fira d’entitats es consolida amb una alta participació (15 entitats i agrupacions) i amb la novetat d’un escenari amb el qual les mateixes entitats muntaran programació pròpia.

Hi ha quatre exposicions previstes a diferents espais de la ciutat. En destaca la mostra dedicada al 25è aniversari del Centre d’Art Contemporani Can Sisteré, que aplegarà una vintena d’artistes que han exposat en aquest equipament. A més a més, també podrem gaudir d’art a la mostra dedicada al centenari de l’Església Major en el Museu Torre Balldovina, tot un símbol per a Santa Coloma; d’altres mostres es podran visitar al Centre Cívic Riu i com cada any la dels Coloristes a la plaça Manent.

També es podrà gaudir de bona gastronomia colomenca amb la Nit de tapes al Mercat Singuerlín amb la novetat d’un escenari d’actuacions (dissabte 5 de setembre); i amb el Corre-Tapa, que enguany fa rècord amb la participació de 56 bars i restaurants de la ciutat. El Corre-Tapa se celebrarà el dissabte 5 i diumenge 6 de setembre, de 12 a 15 h, i en els establiments participants es podrà accedir als mocadors solidaris per contribuir amb el Programa d’aliments per a famílies sense recursos i també es podrà participar en el sorteig de sopars.

La nit de diumenge acabarà a la plaça del Rellotge amb una sessió de cinema a la fresca, i el mateix diumenge se celebrarà el correfoc infantil pels carrers de la ciutat.

Mas Fonollar

Enguany, s’ha tingut especialment en compte el col·lectiu adolescent: hi ha previstos tallers de hip hop, breakdance, grafit, etc. A més, el Centre de Recursos Juvenils Mas Fonollar recupera la seva activitat a la Festa amb actuacions de divendres a diumenge.

Dissabte i diumenge hi haurà activitats infantils als barris de la ciutat. Jocs gegants, tallers per a nens i nenes, entre altres propostes.