Archivos

La Festa Major tindrà Passatge Insòlit

07/06/2011

Passatge Insòlit celebrarà la seva sisena edició. Després de diversos dies d’incertesa, de malts entesos i encreuament d’acusacions, l’Ajuntament ha garantit la partida pressupostària per poder celebrar la fira, que tanta personalitat li dóna a la programació de la Festa Major.

Passatge Insòlit és una fira en el sentit d’espai on el públic, movent-se lliurement, accedeix a una sèrie d’atraccions i on petites companyies de comediants o de circ mostren les seves habilitats.

L’alarma es va propagar per internet, quan els promotors de Passatge Insòlit publicaven, el dia 27, en el Facebook una nota preocupant: “Donat que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha comunicat a l’associació Denominació d’Origen que aquest any retira la partida econòmica que tenia dins la Festa Major d’Estiu per al Passatge Insòlit, us comuniquem que, malauradament, no hi haurà una sisena edició de la fira. Aquest canvi de cicle ens porta a una reflexió interna que ja fa uns mesos que hem engegat, i que us comunicarem a tots els amics i amigues del Passatge perquè en pogueu ser partíceps. Creiem que el Passatge ha arrelat a la nostra ciutat i que és un esdeveniment que molta gent espera, però ens veiem obligats a replantejar-ne els seus objectius i trobar sol.lucions perquè pugui seguir creixent i desenvolupant-se. Moltes gràcies a tots aquells que heu donat suport al projecte i que ens heu fet costat en aquesta aventura! Us mantindrem informats”.

La veu d’alarma va desencadenar desenes de missatges a la xarxa: 

— Anna Asensi Urrea escrivia: Ostres!! les festes sense el Passatge Insòlit no seran el mateix. És el millor de la festa major, l’espai on sempre et retrobes amb la gent que fa temps que no veus, sobretot si no hi vius a Santa Coloma. L’ambient de màgia, circ, teatre i música fa que, dins l’espai, el temps s’aturi i t’enganxi a quedar-te allà. L’Ajuntament es van carregar els xiringuitos i ara el passatge, no hi ha dret, cada día la festa major.

— Roque Pascual Salazar: Se puedesaber el motivo, económico, espacio, o falta ganas, verdaderamente lamentable si no se hace, es un punto de encuentro clave de la Festa Major.

— Antonio Perea Núñez: Creo que hay elementos identitarios de una ciudad y el Passatge Insòlit lo es, creo que es un error y que falta voluntad por buscar una solució, no sería más facil recortar de otras partidas o buscar otras fuentes de ingresos. Solicito al Ayuntamiento que reconsidere esta posicion.

— Núria Parlon Gil: Hola Jo també vull que hi hagui Passatge Insòlit a la ciutat per la Festa Major. El programa de Festa Major no seria el mateix sense el Passatge Insòlit. Per tant aquesta decisió de caràcter tècnic comunicada de forma precipitada i sense comptar amb els responsables polítics de l’àmbit serà reconsiderada!

Demà, dimecres, es reuniran representants de l’Ajuntament i de denominació d’Origen per posar fi a la polèmica.