Archivos

La plaça de la Vila s’omple de gom a gom contra la repressió policial

03/10/2017

Al voltant de 3.000 persones de totes les edats han omplert aquest migdia la plaça de la Vila per condemnar la repressió policial de diumenge passat, durant la celebració del referèndum suspès pel Tribunal Constitucional. «Hem votat, hem guanyat», ha estat el crit més repetit a la manifestació posterior pel centre de la ciutat.

D’aquesta manera Santa Coloma s’ha afegit durant el dia d’avui a l’aturada de país, definida pels sindicats CCOO i UGT com «una jornada de mobilitzacions que vol aplegar la suma de totes les persones que l’1 d’octubre, tant si van anar a votar com si no, es van indignar pels fets greus que es van produir durant tota la jornada». A les 15’30 hores està previst desplaçar-se fins al barri de Gràcia i, a les 18 hores, tindrà lloc la principal concentració a la plaça Universitat.

Des de CCOO i UGT, es fa una crida «a la unitat de la societat plural i diversa de Catalunya per denunciar els fets de l’1 d’octubre i que no tornin a produir-se mai més al nostre país». Tanmateix, assenyalen que és el moment «de sumar esforços per mantenir la cohesió social a Catalunya i trobar escenaris que mantinguin el caràcter unitari de la nostra societat».

D’altra banda, ahir dimarts, l’equip de Govern de l’Ajuntament de Santa Coloma, va emetre un comunicat davant els fets de l’1 d’octubre. En el comunicat, el Govern municipal expressava la seva indignació per les càrregues policials contra la població civil, què van deixar un total de 893 ciutadans ferits, així com el rebuig i la condemna als responsables del protocol que va ordenar l’acció policial per part de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional i l’exigència de responsabilitats als càrrecs polítics responsables de l’operatiu.

En el comunicat de l’equip de Govern de l’Ajuntament també es recull la necessitat immediata d’obrir una via de diàleg entre les forces polítiques implicades i el respecte pels ciutadans de van decidir participar a la jornada de l’1 d’octubre de manera pacífica.

Resultats de l’1-O

A Santa Coloma de Gramenet es van emetre 16.445 vots. 12.772 a favor de l’autodeterminació de Catalunya, 2.971 en contra, 427 vots en blanc i 275 nuls. Josué Aguedo / Josep Pitarque (video)