Archivos

La Policia Local aixeca atestat a membres de l’ANC i SOM per l’1-O

18/09/2017

La Policia Local de Santa Coloma ha començat a actuar contra els colomencs que promouen el Referèndum de l’1 d’octubre, suspès pel Tribunal Constitucional. Ahir nit, els policies d’una patrulla van identificar a militants de SOM Gramenet i els va requisar cartells que demanaven el Sí i, al matí, s’havien presentat a la seu de l’ANC i els van fer retirar una paradeta i van identificar els membres de l’entitat.

Aitor Blanc, de Som Gramenet, ha explicat a aquest diari que serien les 23,45 hores quan va arribar una patrulla i els agents van identificar a quatre persones que pegaven cartells a l’avinguda Puig Castellar, entre els Cúbics i el Mercat de Singuerlín. Blanc sosté que el tracte va ser correcte, però que els policies van confiscar una cinquantena de cartells i van aixecar atestat dels fets que, els van dir, que lliurarien a la comissaria dels Mossos d’Esquadra.

Per la seva banda, Mercè Prat, presidenta de l’ANC —en el vídeo de Josep Pitarque—, ha assegurat que a les 11,45 hores una patrulla municipal es va presentar a la seu que l’ANC Gramenet té a la plaça de la Vila. Els agents els van dir que havien de retirar la paradeta de propaganda que havien instal·lat al carrer i els van identificar.