Archivos

La reforma del PP ens deixarà sense pensions

05/11/2013

santy 300x298_opt

Amb l’actual proposta de reforma de les pensions per part del Govern Espanyol les nostres pensions perillen i els actuals pensionistes perdran poder adquisitiu a curt termini.

El Sr. Rajoy abusa de la seva majoria absoluta mal entesa i incompleix el Pacte de Toledo tornant a atacar a les persones més vulnerables, els pensionistes.

Tot i que la llei obliga al PP a incrementar les pensions en funció de l’IPC, tan sols ho faran el 0,25%, molt per sota de l’increment de l’IPC real. Amb aquesta mesura, els pensionistes catalans, un cop més, continuaran estan doblement castigats, perquè el cost de la vida a Catalunya ha estat històricament per sobre de la mitjana espanyola.

El nivell d’atur és l’element clau de la situació. Les persones que treballen i paguen impostos són els que paguen les pensions cada mes. Si millorem la situació econòmica i reduïm l’atur, tindrem més recursos per pagar pensions.

Precisament per això reclamem des de Catalunya les inversions que calen per millorar la competitivitat de les nostres empreses, per això estem en contra dels pressupostos de l‘Estat, per això volem gestionar els nostres impostos.

La situació a Catalunya és doblement greu, ja que el cost de la vida a Catalunya és superior que la mitjana espanyola. Per compensar precisament la pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes que viuen a Catalunya, la Generalitat pagarà 45 euros a totes les pensions més baixes.

No és just que durant anys les aportacions dels treballadors de Catalunya al sistema de pensions espanyol hagi estat molt per sobre del que hem rebut. Si els ciutadans de Catalunya aconseguim finalment l’Estat propi i gestionar els nostres propis recursos, les pensions estarien completament assegurades perquè només depenen de quantes persones treballen en aquell moment.

És per això també que el futur dels que som joves encara és més incert. La taxa d’atur juvenil és desorbitada (56%), i les perspectives de millora laboral que ens garanteixi pensions en el futur no són gaire bones. Si deixem fer al PP no sabem si arribarem a tenir pensió i, en cas de tenir-la quan arribem als 70 anys, segurament serà molt petita i insuficient per a una vida digna.

Ara el PP es justifica dient que el sistema és insostenible i que s’ha utilitzat el fons de pensions per pagar les pensions actuals, però sigui com sigui, l’Estat està obligat a garantir les pensions que durant molts anys els treballadors s’han guanyat aportant el seu esforç i treball al sistema de pensions espanyol.

Potser cal recordar al PP el que diu la seva ara tan defensada Constitució Espanyola «Els poders públics garantiran, mitjançant pensions adequades i periòdicament actualitzades, la suficiència econòmica als ciutadans durant la tercera edat».