Archivos

La Seguridad Social cierra en verano su oficina sin previo aviso

16/06/2016

La-TSS-tanca-a-Santa-Coloma-de-Gramenet_optNueva desconsideración de la Seguridad Social con Santa Coloma. La dirección provincial de este organismo ha cerrado temporalmente la oficina situada junto al ambulatorio de la calle Major. Según la versión oficial, “por falta de personal”.

El cierre ha causado un gran malestar entre los usuarios, que tienen que desplazarse a la oficina de Badalona para efectuar cualquier trámite. Ayer, las tres empleadas de la oficina de Santa Coloma se encontraban trabajando en la de Badalona, de la que dependen orgánicamente.

La dirección tomó esta decisión, cuando una de sus funcionarias solicitó una baja laboral de corta duración para someterse a unas delicadas pruebas médicas. El cierre no ha causado sorpresa entre las personas que frecuentaban la oficina, ya que esta posibilidad se rumoreaba desde hacía tiempo. El Ayuntamiento ha expresado formalmente su preocupación por este hecho, así como Som Gramenet.

La dirección de la Seguridad Social ha garantizado al Ayuntamiento que se trata de una medida temporal y ha desmentido la posibilidad de una “deslocalización”, extremo que sí ha ocurrido con otros servicios sanitarios del centro de la calle Major.

La oficina de la Tesorería tiene todos los medios para atender cualquier gestión de los ciudadanos. Esto incluye a las gestorías, que hace unos meses que ya tienen que desplazarse a Badalona para efectuar sus trámites.

No obstante, en la oficina colomense los ciudadanos podían tramitar su afiliación a la Seguridad Social, pedir la vida laboral, un duplicado de cartilla, tramitar los autónomos, las altas de empleados del hogar o recabar cualquier información.

[+] Info:

Comunicat de Som Gramenet

«El passat 6 de juny l’oficina de la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS) —situada al costat de l’ambulatori del carrer Major— va tancar sense donar explicacions. Segons els cartells que hi ha a la porta restarà tancada fins el dia 16 de setembre. L’explicació que en donen els responsables provincials a l’Ajuntament és que no hi ha suficient personal per mantenir-la oberta degut a una baixa mèdica i la coincidència amb els torns de vacances d’estiu.

Cal recordar que aquest organisme té les competències en gestions tan comunes com l’afiliació dels treballadors a la Seguretat Social, gestionar les altes i les baixes, la gestió i control de les cotitzacions o la inscripció de noves empreses, entre d’altres.

Però moltes d’aquestes gestions ja fa temps que no les feien a l’oficina local, sinó que dirigien els ciutadans a la delegació de Badalona per a fer-les. Aquest precedent, ens genera dubtes sobre que els motius del tancament siguin unes circumstàncies excepcionals, sinó la voluntat de desmantellar el servei i centralitzar-lo a la ciutat veïna. L’oficina de la TGSS de Badalona, al seu torn, ja fa temps que pateix cues importants per fer qualsevol tràmit senzill.

A més del perjudici evident pels veïns i veïnes, el tancament d’aquesta oficina no augura un augment de l’activitat econòmica a la nostra ciutat. Amb més de 10.000 aturats registrats, no sembla gaire bona idea posar dificultats administratives afegides a la creació d’ocupació.

Des de SOM Gramenet reclamem que des de la TGSS es doni explicacions a la ciutadania sobre el tancament i que es recuperi l’activitat de l’oficina tan aviat com sigui possible».

[+] Info:

Comunicat de l’Ajuntament | Malestar pel tancament temporal de l’oficina de la Seguretat Social

«L’Ajuntament ha manifestat el seu malestar pel tancament fins al mes de setembre de l’oficina de la Seguretat Social del carrer Major, la qual cosa obliga al veïnat colomenc a desplaçar-se a Badalona per resoldre qualsevol tràmit.

Aquesta queixa es va fer palesa durant la reunió que representants municipals van mantenir amb la directora i el secretari de Barcelona de l’ens el passat dia 9. La manca de personal per baixes laborals és, pel que sembla, la circumstància que n’ha provocat el tancament. Els directius provincials van recordar que l’oficina de Santa Coloma depèn de la delegació de Badalona. Així i tot, a la reunió, s’hi van comprometre verbalment a la reobertura de l’oficina quan s’hagi solucionat la manca de personal, si fa no fa al setembre.

L’Ajuntament reitera l’interès de la població pel funcionament normal d’aquesta dependència administrativa i la preocupació que hi ha davant la possibilitat que en sigui deslocalitzada. D’aquest assumpte se’n farà un seguiment especial per tal que la solució sigui favorable als interessos de la ciutat».