Archivos

L’Advocacia de l’Estat demanda a l’Ajuntament per 12 nomenaments

22/03/2016
ple febrer 2 jordi corachan IMG_20160229_215454_opt

Aspecte de l’últim ple municipal.

L’Advocacia de l’Estat ha presentat una demanda al jutjat contenciós administratiu número 9 de Barcelona perquè «declari nul, anul·li o revoqui i deixi sense efecte» l’acord del ple de l’Ajuntament de Santa Coloma pel qual va nomenar com a personal directiu eventual sense concurs a 12 directors i coordinadors.

Segons el sindicat del consistori colomenc ADT, que va fer pública la demanda, es va aprovar el nomenament «sense publicitar les places perquè poguessin presentar-se candidats».

Llei autonòmica

L’Ajuntament ha afirmat que aquestes 12 designacions «s’han realitzat d’acord amb la legislació legal vigent». En concret assenyala que s’ajusta a l’article 306 de la Llei municipal i de règim local de Catalunya.

Segons el consistori, l’esmentada norma «es considera vigent, ja que la nova regulació d’aquest personal, que derivaria del que preveu l’Estatut bàsic de l’empleat públic, està pendent des de fa temps del desenvolupament legislatiu que correspon a les comunitats autònomes».

En el ple del passat 16 de juliol, el PSC, amb majoria absoluta, va votar a favor del nomenament de 7 directors i 5 coordinadors que estan exercint funcions que serien pròpies de funcionaris públics «i que només poden ser exercides per funcionaris de carrera», afirma ADT.

Per la seva banda, el PP es va abstenir, mentre que SOM Gramenet, ICV-EUiA i Ciutadans van votar en contra. A la demanda de l’Advocacia de l’Estat s’indica que el recurs contenciós administratiu se centra «en una qüestió netament jurídica sobre la compatibilitat del nomenament de personal eventual per a llocs de treball de caràcter directiu».

El sindicat ADT ha assenyalat que «els grans damnificats» són els funcionaris de l’Ajuntament, ja que «amb aquestes pràctiques se’ls limita el seu legítim dret a la promoció i a poder aspirar a un lloc millor o de responsabilitat».

Perjudicats

Així mateix, ADT considera que «també resulten clarament perjudicats els funcionaris interins que tenen menys possibilitats d’intentar fer oposicions per obtenir una plaça en propietat».

Per la seva banda, SOM Gramenet ha manifestat que «en certa mesura, la demanda es queda curta, ja que això fa temps que ho fa el govern socialista de la ciutat, que és seleccionar la normativa amb una dubtosa interpretació jurídica per col·locar càrrecs a dit sense que siguin funcionaris de carrera».

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Dimas Gragera, que en el seu moment ja es va oposar al nomenament d’aquests 12 càrrecs, ha lamentat «la falta de transparència» del govern municipal, que coneixia l’existència de la demanda des del gener passat «i no ha donat cap explicació en una sessió plenària». Gragera ha sol·licitat que «s’informi de quins costos econòmics tindrà per a les arques municipals si la demanda interposada per l’Advocacia de l’Estat es perd».

.