Archivos

L’ajuntament cedirà locals, tot i no donar suport al nou 9-N

29/10/2014

9N-Collage_opt
Jordi Corachán |

jordi corachan_optL’Ajuntament cedirà locals municipals, tot i no donar suport al PSC el nou 9-N. Una moció de CiU de suport al procés participatiu va fer grinyolar el Govern local. La mateixa alcaldessa li va retreure la «inoportunitat» de la petició, encara que va assegurar que, a més dels 8 instituts, es facilitarà un local cèntric.

En el combat verbal, Combarros va desencadenar la indignació de l’alcaldessa quan va dir que esperava que aquest local no fos la Biblioteca Central perquè podia ploure. Aquest equipament està en obres després de l’important incendi fortuït registrat l’agost.

Núria Parlon li va contestar que es tractava d’una frase indigna per a Santa Coloma, sobretot venint del diputat provincial de Cultura.

«Moció no pertinent»

Després la tensió es va produir entre la alcaldessa i Jordi Pastor, portaveu de Gent de Gramenet, qui després d’un viu debat li va preguntar: «Però, doneu suport al 9-N, si o no? I Núria Parlon va replicar amb certa rudesa: «No ens sembla pertinent».

L’alcaldessa va afirmar que la moció pretenia, una vegada més, posar contra les cordes als socialistes davant el 9-N. Núria Parlon va informar que el Departament de Governació de la Generalitat li va comunicar que volien habilitar els instituts per a la votació i que l’Ajuntament pensava oferir-los un local cèntric, que encara no està concretat, per evitar que els colomencs d’aquest barri no hagin de desplaçar-se.

El debat es va fer després de la intervenció del representant de l’Assemblea (ANC), Albert Fabà, qui a més dels locals, va reclamar que l’ajuntament informés a través del Full Informatiu, enviés targetes als votants i fes campanya en favor del procés de participació.

Agressor i víctima

Siscu Sánchez (ICV-EUiA) va dir que aniria a votar i que respetería qualsevol altra posició, com no pot ser d’una altra manera. I Francisco Martín, del PP, va manifestar que era hora que Artur Mas governés i posés fi a la festa de fi de curs. «El procés català s’ha acabat», va sentenciar.

El representant de PxC va recórrer de nou a la provocació i va titllar de «violents i pro etarres» als membres de Gent. «Ets un desgraciat i un agressor», va dir Pastor, en referència a l’agressió de que va ser víctima per part de Juan Gómez Montero.