Archivos

L’Ajuntament demana la retirada de la publicitat masclista de Duet Can Zam

16/01/2016

campanya masclista 20160115151447_optL’Ajuntament ha reclamat la retirada dels anuncis masclistes de les marquesines i autobusos per part de Duet Sports, concessionària de la piscina municipal de Can Zam. La notícia ha estat publicada per Gramenet 2.0 i ha causat malestar a les xarxes socials i la protesta de l’opocició: Ciutadans, ICVC-EUiA i Som Gramenet.

En una nota, el govern municipal (PSC) sosté:

  • «Lamentem profundament el to d’aquesta campanya publicitària que atempta contra els principis d’igualtat de gènere que sempre ha defensat aquest govern. Per això hem exigit a l’empresa concessionària de la instal·lació municipal la seva retirada immediata per considerar-la una agressió als drets i dignitat de les dones.
  • El Centre Esportiu Municipal Can Zam és una instal·lació municipal gestionada per l’empresa concessionària Duet Spots. L’empresa està obligada a incorporar l’escut municipal a tota la papereria i imatge corporativa, però en aquest cas l’Ajuntament no ha estat informat prèviament dels continguts d’aquesta campanya.
  • Aquest govern ha manifestat el seu malestar a la direcció de l’empresa. A més li ha recordat que ha de presentar prèviament a l’Ajuntament el contingut de futures campanyes que vulgui tirar endavant.
  • Aclarir que l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet no ha destinat, ni destina ni un sol euro a les campanyes publicitaris de les empreses concessionàries de les instal·lacions esportives de la ciutat. Per la qual cosa deixa clar que aquesta iniciativa no ha estat pagada amb recursos municipals».