Archivos

L’Ajuntament impedeix que Red Eléctrica comenci les obres de la MAT

24/04/2014

mat obres Captura de pantalla 2014-04-24 16_optFeta la llei, feta la trampa. L’Ajuntament  ha començat avui inesperadament unes obres de millora del clavegueram, que ha declarat d’urgència. Els operaris han efectuat una rasa al costat del cementiri, just al solar on Red Eléctrica Española pretén crear una nova subestació i la línia de Molt Alta Tensió (MAT). El Govern Local pretén obligar la elèctrica a negociar una alternativa, ja que la línia compta amb una forta oposició veïnal.

Amb aquest estratagema, l’Ajuntament ha impedit aquest matí que puguin entrar les màquines de REE i a més a més ha contractat vigilància de seguretat. Fins allà s’han desplaçat la mateixa alcaldessa, Núria Parlon, i tres representants de la Comissió Ciutadana No a la MAT (Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam, la Federació d’Associacions de Veïns FavGram i l’Ajuntament) per a participar en un reportatge de TV-3.

El Govern català, contrari a la línia

En resposta a la diputada Núria Parlon, durant la sessió de control al Govern del matí, el conseller Felip Puig ha instat REE i el Ministeri d’Indústria a replantejar el projecte, i ha lamentat la falta de «diàleg i voluntat de consens» de la companyia elèctrica.

Marxa ciutadana

Demà hi ha convocada una Marxa ciutadana, a les 7 de la tarda, a la parada de metro de Can Zam, de la L-9.

[+] MAT