Archivos

L’Ajuntament, incapaç d’aprovar una moció unitària contra les elèctriques

31/01/2017

És més fàcil que la CUP aprovi els pressupostos de la Generalitat amb Junts pel Sí (PDECat i ERC), que els partits de Santa Coloma acordin una moció unitària contra les elèctriques i els bancs. Va passar ahir a la nit en el primer ple de l’any, en dos assumptes importants per als colomencs, en els quals va faltar altura de mires.

En la votació, el Govern del PSC va utilitzar la seva majoria absoluta per aprovar una resolució propia contra les pràctiques abusives de les companyies elèctriques i l’exigència de més inversions a la xarxa, així com el compliment del protocol de l’anomenada pobresa nenergètica (que és com la febre alta d’un malalt colonitzat per una infecció).

No està malament, no. Però hi va haber autobombo i van faltar diàleg i ganes d’arribar a acords per anar tots de la mà, que ha estat la fórmula que ha permès millorar Santa Coloma. Hi havia molt ressentiment entre regidors/es, molta tàctica i poca generositat. És veritat que es planta cara a Endesa, que se li exigeix la modernització de la xarxa i la retirada dels pals de molts carrers, que es critiquen les orgies de beneficis i les subhastes de l’electricitat que consumeixen a moltes famílies, però no es va veure la unitat demostrada en la lluita contra la MAT. Els socialistes van voler reivindicar la feina de l’eurodiputat Javi López, el que va molestar l’oposició, i comuns i cupaires van voler denunciar que el prohibitiu preu de la llum es deu a les portes giratòries, als grans sous de Felipe i Jose Mari (i altres) en les cúpules de les elèctriques.

Ahir a la nit, els protagonistes es van obstinar a tocar fortissimo gairebé la mateixa partitura, quan l’auditori demanava dels seus músics un to pianississimo. I van començar les discussions. Que si tu t’has menjat una nota, que si era Re major, que si tocava Accrescendo…, i van faltar matisos (mezzoforte i reguladors), que fan als músics grans.

A diferència d’altres concerts, ahir la directora, la mestra Núria Parlon, no va treure la batuta i va deixar que les solistes toquessin com una banda, quan l’ocasió requeria que ho fessin com a orquestra.

L’enemic és poderosíssim i les víctimes de les apagades són persones d’una gran fragilitat. De manera que els solistes Alexandra Sevilla (Gent d’Esquerres ICV i EUiA), Oriol Corral (Som Gramenet) i Lídia Montero (PSC) no van entrar al mateix temps, ni van tocar a la mateixa velocitat i igual de fort.

Això és el que esperen els espectadors de platea i sobretot, els del galliner.

J. Corachán