Archivos

L’Ajuntament obre un procés participatiu sobre Can Zam

21/06/2017

«Volem que tothom que vulgui opinar pugui fer-ho». Amb aquesta frase, Núria Parlon, ha anunciat aquest matí el procés participatiu sobre la segona fase de Can Zam, en una roda de premsa a l’Escola d’Idiomes. Es tracta d’una zona verda de 51.000 metres quadrats, en els quals l’Ajuntament vol instal·lar una sèrie d’espais i petits equipaments, compatibles amb la qualificació actual de zona verda.

L’alcaldessa ha explicat als periodistes els detalls de la campanya i el fulletó ‘Can Zam, el nostre parc viu’. El text inclou 20 propostes municipals i els ciutadans i entitats podran triar un total de 10, tot i que també hi ha un apartat per efectuar peticions noves. Entre les propostes hi ha un rocòdrom, un glorieta o quiosc musical, un jardí botànic, un laberint i un tren.

Núria Parlon ha anunciat també la creació de dues comissions, una de veterans, formada pels lluitadors històrics que han defensat Can Zam i una altra, anomenada juniors, en què s’intentarà incorporar joves en el disseny d’aquesta fase del parc.

Membres de la Plataforma de Can Zam-Serra de Marina s’han personat en la roda de premsa per deixar palesa la seva disconformitat amb la iniciativa, ja que insisteixen a reclamar un parc «verd i frondós». Aquestes persones han subratllat que el procés participatiu té com a objectiu legitimar els macroconcerts a Can Zam.