Archivos

L’ajuntament obre una convocatòria d’ajuts per potenciar el comerç local

17/08/2017
  • Es destinaran 90.000 grames en subvencions extraordinàries

El 30 de setembre. Aquesta és la data límit que tenen els emprenedors colomencs per participar en la convocatòria d’ajuts amb ‘grames’ que l’ajuntament ha obert en el marc del projecte de moneda local.

Un total de 90.000 ‘grames’ seran destinades a subvencionar despeses en concepte de taxes municipals per a l’obertura d’un establiment comercial a la ciutat (entre l’1 d’octubre de 2014 i el 30 de setembre de 2017), despeses d’activitats destinades al compliment de criteris d’economia social i de consum responsable (entre l’1 de juliol de 2016 i el 30 de setembre de 2017) i despeses d’innovació en locals comercials buits de l’entorn del Mercat Sagarra (entre l’1 de juliol de 2016 i el 30 de setembre de 2017).

Entre la documentació a presentar, disponible al web: grama.cat juntament amb les bases reguladores, els colomencs interessats en participar-ne hauran de presentar també un projecte empresarial de l’activitat que es durà a terme. Les sol·licituds s’han de lliurar a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana.

Al seu torn, el Centre d’Empreses de Grameimpuls ofereix l’assessorament dels interessats realitzant el pla d’empresa i valorant els criteris socials o innovadors del negoci.

Eix estratègic

Els imports màxims que s’atorgaran a les despeses en concepte de taxes municipals per a l’obertura d’establiments comercials seran de 1.000 grames, de la mateixa manera succeirà amb els referents a despeses d’activitats destinades al compliment de criteris d’economia social i de consum responsable, mentre que els imports màxims adreçats a les despeses d’innovació en locals comercials buits de l’entorn del Mercat Sagarra podran arribar fins a 5.000 grames, potenciant així les noves activitats situades en eixos estratègics de la ciutat.

Un projecte engrescador

Amb tot, des de la seva presentació, el projecte de moneda local colomenca es va consolidant, el qual té, entre altres objectius, augmentar l’impacte de la despesa pública en el comerç local i millorar la viabilitat dels comerços de la ciutat.

La Grama és un sistema de pagaments digitals mitjançant transferències de saldo del compte d’un usuari al d’un altre a través d’una app mòbil o SMS. En ser una moneda digital, a banda de reduir les emissions de CO2 i tenir cura del medi ambient, fa de Santa Coloma una ciutat pionera en innovació tecnològica i afavoreix el consum de proximitat entre els veïns i les veïnes.