Archivos

Retallades de sous a Gramepark

27/06/2012
  • La majoria de treballadors accepta la reducció de salaris d’entre el 2% i el 27%
  • Els caps de negociat afectats critiquen una suposada «arbitrarietat» municipal

El Comitè de l’empresa pública Gramepark ha signat aquest matí la proposta de reducció de salaris efectuada per l’Ajuntament. Els representants sindicals han subscrit l’acord després de rebre el suport de l’assemblea. La passada setmana, 35 empleats van votar afirmativament i 14 van desestimar la retalla d’entre el 2% i el 27%.

El Ayuntamiento rectifica y readmite a los despedidos >

Les dificultats de Gramepark van començar després del cas Pretòria i, més tard, i es va agreujar amb la crisi del sector de la construcció. El Govern Local (PSC, ICV-EUiA i CiU) ha apostat per mantenir l’empresa, malgrat les pèrdues, per la tasca social que fa i l’oposició (PP, PxC i Gent) ha demanat insistentment el seu tancament.

La reducció de salaris aprovada estableix una reducció del 2% per als administratius y gruistes (41 de 52) i d’entre el 5% i el 27% per als empleats amb responsabilitats a l’empresa.

MALESTAR.– El criteri a l’hora d’aplicar aquest percentatge ha provocat malestar entre els caps de negociat. Alguns d’ells asseguren que l’acord ha estat una «imposició», i denuncien que s’ha «afavorit» a  determinats empleats. «L’aplicació ha estat subjectiva i aleatòria» com ho va ser, diuen, els acomiadaments de cinc treballadors el març, que van ser readmesos per l’alcaldessa.

Altres fons asseguren que amb aquestes retallades han volgut equiparar els sous de Gramepark amb els dels empleats de l’Ajuntament.