Archivos

L’ajuntament presenta ara en 3D els dos models de passeig Salzereda

06/09/2017
  • La ciutadania pot conèixer virtualment els dos models que es podran votar el dia 16

Des d’avui dimecres els colomencs i les colomenques que així ho considerin poden conèixer in situ des del mateix passeig de la Salzereda els dos models que es podran triar a la votació del dissabte 16 de setembre. La ciutadania té al seu abast a la carpa informativa situada al passeig un nou dispositiu d’immersió virtual en horari de 18 h. a 21 h. (de 12 h. a 14 h., diumenge): a través d’unes ulleres 3D els ciutadans poden veure en realitat virtual totes dues opcions.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, juntament amb el tinent d’alcaldessa d’Urbanisme, Jordi Mas, han atès i resol els dubtes i les qüestions plantejades pels veïns i les veïnes que han assistit a la presentació del dispositiu. L’ús del VR Immersive, nom que rep aquest sistema de tecnologia virtual, converteix l’Ajuntament de Santa Coloma en pioner respecte a l’aplicació d’innovadores eines tecnològiques en un procés de participació adreçat a la ciutadania.

Per a tota la ciutat

El procés participatiu sobre el futur del passeig de la Salzereda està obert a tota la ciutadania; a banda dels veïns i les veïnes de la Salzereda, la resta de ciutadans de Santa Coloma també podrà votar dissabte 16. Aquesta qüestió ha estat una de les formulades pel veïnat del passeig, ja que no tothom comparteix aquesta mesura.

Representants d’alguns partits de l’oposició han expressat a Gramenet 2.0 que, tot i el recolzament i suport que donen al veïnat, són els veïns i les veïnes de la Salzereda el veritable motor del passeig i els principals destinataris de qualsevol reforma que es faci en ell. D’altra banda, a la moció presentada al mes de juny per Gent d’Esquerres, a la què van sumar-s’hi els altres partits amb representació a l’Ajuntament: Ciutadans, SOM Gramenet i el PP, el PSC va votar en contra.

Els models 

El models entre els què podrà triar la ciutadania presenten característiques diferents: el model 1 es basa en apropar la ciutat al riu creant una zona ampla i contínua de passeig, des de Llorenç Serra fins a Can Peixauet.

Aquest model permet l’ampliació de la vorera del riu (14 metres) per a l’ús del passeig i el parc, però la vorera de la part dels edificis passaria a tenir 8 metres d’amplada. En el model 1 la calçada de circulació quedaria a uns 10 metres de la vorera dels edificis encara que es proposaria limitar la velocitat a 30 km/h. i el passeig no quedaria interromput amb el pas dels carrers. Respecte al desnivell, en el model 1 s’ubicaria al costat del riu i aquest es resoldria amb rampes i una grada mirador cap al riu.

Pel que fa al model 2, el passeig romandria a la vorera dels edificis i el desnivell es mantindria entre el passeig i la calçada. En el model 2, s’habilitarien zones de càrrega i descàrrega integrades a les bandes d’aparcament amb un desnivell respecte al passeig, tot i que el nombre de places d’aparcament es reduiria menys que en el model 1: passarien de les 154 actuals a unes 145; el model 1 hi comptaria amb un total de 124 places.

Plataforma veïnal

Per a més informació, els veïns i les veïnes del passeig de la Salzereda han creat una plataforma i des de la xarxa social Facebook informen de tot el procés: www.facebook.com/Plataforma-proyecto-paseo-salzereda-2010919002460507/