Archivos

L’alcaldessa estén la mà a Gent de Gramenet perquè entri al Govern

14/11/2013

nuria parlon pleno _optL’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, va sorprendre ahir a la nit tothom en oferir a Gent de Gramenet, grup proper a les CUP , entrar al Govern de la ciutat, que integren PSC, ICV-EUiA i CiU. 

Núria Parlon va estendre la mà a GG en la seva intervenció per clausurar el Ple extraordinari per retre comptes sobre el Pla d’Acció Municipal (PAM). Va dir que la greu situació econòmica aconsellava un Govern més ampli per fer front als despropòsits de la dreta. “Ara -va manifestar-, cal sumar esforços en la millora de Santa Coloma”.

Oferta inesperada

L’oferta va causar sorpresa a les files de Gent. El seu portaveu, Sergi Arnau, assegurava aquest matí que el seu grup no ha estudiat la proposta. Tanmateix, ell la considerava «impossible», tal com funciona avui la política municipal.

Arnau recordava que es van presentar a les eleccions amb el compromís de no pactar amb ningú, perquè aposten per una política de major participació dels colomencs a la confecció dels pressupostos i la gestió municipal. Un altre escull seria la presència de CiU al Govern.

Sergi Arnau_optMalgrat això, Arnau reconeixia que el PSC i els seus socis han «millorat en les maneres de fer».

Millora de relacions

L’oferta de l’alcaldessa reflecteix el moment més dolç de les relacions entre el Govern i l’oposició de l’esquerra més radical. Avui, hi ha ponts de diàleg i la crispació de principi de mandat s’ha anat mitigant.

La taula de Gent es reunirà per estudiar l’oferiment.

[+]  Informació relacionada: El Govern afirma haver complert el 56% del programa i el PP diu que és poc