Archivos

L’alcaldessa imposa la seva autoritat per tancar la crisi de Cacaolat

15/11/2011

> Núria Parlon adverteix a Carles Combarros que no tolerarà cap indisciplina més després de la ‘cacaolatada’

Carles Combarros, CiU; Siscu Sánchez, ICV-EUiA, i Núria Parlon, PSC, el passat 11 de Setembre.

La crisi entre dos dels tres socis de Govern municipal sembla resolta. L’alcaldessa socialista de Santa Coloma, Núria Parlon, ha imposat la seva autoritat davant el cinquè tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Ocupació i portaveu de CiU, Carles Combarros. L’alcaldessa ha advertit al seu company de Govern que no tolerarà cap indisciplina més en referència a la cacaolatada que el dirigent nacionalista va convocar per donar la benvinguda a Cacaolat, segons fonts del PSC. La iniciativa de Combarros va ser interpretada per Parlon i el seu equip com un intent d’apropiar-se de l’èxit de Cacaolat, que consideren una qüestió de ciutat.

Malgrat tractar-se d’un assumpte menor (una festa infantil amb Cacaolat), els socialistes van amenaçat amb trencar el Pacte de Govern per forçar la suspenció de l’acte, deixar clar qui ostenta l’autoritat i evitar que es registrin altres insubordinacions. Les fonts citades han agregat que l’alcaldessa ha volgut mostrar qui exerceix l’autoritat des d’un bon començament per tractar d’assegurar-se la cohesió del seu Govern. «No ha volgut mirar cap a un altre costat, sinó que ha tallat el tema d’arrel per tractar d’evitar crisis futures en el propers quatre anys», ha recalcat un responsable socialista. Per la seva banda, Carles Combarros ha refusat fer avui comentaris sobre la crisi que va originar amb la xocolatada.

Perplexitat a CDC

La convocatòria d’aquest acte també ha causat perplexitat i crítiques en amplis sectors de CDC, de Santa Coloma i de Barcelona, que consideren que Combarros «no va calibrar bé» la seva decisió. Un dirigent de CDC ha opinat: «Si un fa un pols en política és per guanyar-ho, sinó un perd autoritat. Combarros havia d’haver meditat millor aquest assumpte i si convocava la cacaolatada era per fer-la».

La crisi entre PSC i CiU sembla tancada, encara que pel camí s’han perdut grans dosis de confiança.