Archivos

L’alcaldessa renúncia a ser eurodiputada

26/11/2011

José Montilla i Núria Parlon, a la Plaça de la Vila, poc abans de la substitució de l'ex alcalde Bartolomé Muñoz, el novembre del 2009.

L’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, ha renunciat a l’escó al Parlament Europeu al que podia optar a partir del mes de desembre per poder continuar dedicant-se al càrrec que va revalidar a les eleccions del passat mes de maig, segons informa el PSC.

El Parlament Europeu tindrà quatre eurodiputats espanyols més i un total de divuit nous representants a partir del dia 1 de desembre per la reforma prevista en el Tractat de Lisboa.

Canvi de rumb

Parlon, que va ser la número 3 de les llistes del PSC en les eleccions europees celebrades al juny de 2009, va quedar a les portes de la institució. Ara podria optar a un escó a Estrasburg, però prefereix, ha dit, «mantenir el seu compromís amb la ciutadania de Santa Coloma». Núria Parlon va ser la triada pel la cúpula del PSC i el llavors president de la Generalitat, José Montilla, perquè substituís a Bartolomé Muñoz, després de l’escàndol del cas Pretòria, que tant mal ha fet a la ciutat.

Els nous escons socialistes seran per a la madrilenya Dolores García-Ferro i el valencià Vicente Garcès.