Archivos

L’ANC Gramenet reuneix a 300 colomencs pel dret a decidir

29/06/2014

Jordi Corachán |

anc-DSCF9435No deixar de pedalar que el camí que queda és tot baixada. Aquesta és la idea que Dolors Camats (ICV-EUiA), Xavi Oca (CUP), Josep Rull (CiU) i Joan Tardà (ERC) han volgut transmetre als 300 colomencs que han assistit avui al dinar-míting que ha organitzat l’ANC-Gramenet a Can Zam. La meta és votar el 9 de novembre.

«No ens deixeu sols els polítics», reclamava la portaveu d’ICV-EUiA al Parlament, qui destacava: «Volem votar i no val cap succedani, ni tan sols unes eleccions anticipades». Com la resta d’oradors, Dolors Camats ha criticat al PP i al PSOE per utilitzar la Constitució com a escut per no permetre els canvis, a Catalunya i a Espanya.

Xavi Oca va posar un exemple gràfic: «No volem canviar el color de la paret de la presó, sinó tirar la presó a terra». Va citar a Karl Marx per subratllar que els canvis es gesten durant molt de temps, però es duen a terme en uns dies, en referència a la Diada i al 9N.

anc-DSCF9424El diputat Rull va destacar que la foto d’avui, amb quatre polítics d’un espectre molt diferent (des de l’esquerra alternativa a la democràcia-cristiana) té una potència increïble. «A Madrid no entenen que puguem posar-nos d’acord». El secretari d’organització de CDC va citar a Mandela, un somiador que mai es va rendir, a un veí seu de Terrassa, un català nascut a Extremadura: «Em diu que si no vam tenir por del franquisme, tampoc anem a tenir-lo de la democràcia. Diu que no sap encara què votarà, però que vol que el futur el decidim entre tots «.

can zam 10455181_853960724632190_6583713149560284971_n_opt_optAmén

«Jo dic amén a tot el que s’ha dit», va dir Joan Tardà, només pujar a l’escenari. Amb la seva vehemència habitual, va destacar també el moment històric actual, «que no ens està dividint, sinó que ens està enfortint com a ciutadans», va puntualitzar. Va dir que l’Estat del Benestar està fos i va apostar per socialitzar la riquesa: «Maleïda la pàtria per molt catalana que sigui si exclou els seus fills». Per Tardà tan català és qui votarà sí com el que votarà no, però va demanar als presents que convencin els indecisos durant aquests quatre mesos.

El periodista esportiu de TV3, Xavier Valls, ha convidat a la presidenta de l’ANC de Santa Coloma a tancar l’acte. Marta Vallverdú ha lamentat que no hagués participat ningú del PSC, que en la seva fundació era partidari de l’autodeterminació dels pobles i fa poc estava a favor de votar el 9N: «M’hauria agradat que l’alcaldessa Núria Parlon hagués pujat a aquest escenari a defensar la voluntat democràtica del nostre país, que vol poder votar».