Archivos

L’ANC visita 20.000 vivendes de Santa Coloma davant el 9N

13/10/2014
Voluntaris de l'ANC i Òmnium, a Can Sisteré | Gramenettv.

Voluntaris de l’ANC i Òmnium, a Can Sisteré, dissabte | Gramenettv.

L’Assemblea Nacional de Catalunya i Òmnium Cultural es van bolcar a Santa Coloma dissabte. Un total de 800 voluntaris pro 9N de diferents llocs de Catalunya –100 colomencs– van visitar gairebé 20.000 famílies de la ciutat per fer-los la GigaEnquesta, segons dades de la mateixa ANC.

El desplegament es va dur a terme en tres grups, distribuïts al Centre, el Singuerlín i Santa Rosa. Segons fonts de l’ANC l’absència de problemes va ser total. «La majoria de persones no van posar objeccions per contestar l’enquesta i els que van preferir no fer-ho, ho van fer sempre amb educació i respecte», va assegurar Elvira Ruíz, una de les voluntàries colomenques.

anc omnium Captura de pantalla 2014-10-13 11.47.03«Independentistes i demòcrates»

Carme Forcadell, presidenta de l’ANC, va venir a Santa Coloma per agrair el treball dels voluntaris. En un míting als jardins de Can Sisteré, va subratllar que defensen la independència perquè per a ells és el millor per als ciutadans, parlin la llengua que parlin i hagin nascut on hagin nascut.

No obstant això, va recalcar: «Abans que independentistes som demòcrates. Per això, no entenem que hi hagi ajuntaments i un govern espanyol que refusi escoltar els ciutadans».

anc omnium forcadell Captura de pantalla 2014-10-13 11.57.39Un dels ajuntaments als quals es referia és el de Santa Coloma, que va ser objecte de les crítiques de Marta Vallverdú, la presidenta local de l’ANC. «A Santa Coloma som pocs», va dir en referència al desembarcament de voluntaris d’altres llocs. Va criticar la posició del PSC en l’últim ple municipal, i va afegir: «Per no tenir no tenim ni un ajuntament amb una majoria favorable al dret a decidir».