Archivos

L’arribada de Cacaolat és imminent

24/06/2013

cacaolat araNo hi ha data precisa, però és confirma que durant el mes de juliol es produirà una de les notícies més anhelades a Santa Coloma: Cacaolat deixarà la factoria del carrer Pujades, de Barcelona, per produir el popular batut de xocolata a l’antiga fàbrica de cerveses Damm. Per adequar les instal · lacions de Can Zam, Damm i Cobega (Coca-Cola) han invertit al voltant de 50 milions d’euros. Les màquines són sotmeses aquests dies a les últimes proves.

Responsables de Damm i Cobega han assenyalat que Cacaolat es trobava en una «situació de deteriorament important» a causa de la gestió dels últim anys i que ells estan apostant per invertir en marca, etiquetatge i disseny.

La Llet Letona

El consorci ha afegit que per a la marca Cacaolat al canal de l’hostaleria és essencial, fins i tot més que per la Damm. També ha informat que, a més de recuperar posicions per Cacaolat, està treballant per reintroduir en l’alimentació la marca Letona, especialment com a llet premium a l’hostaleria.

Controvèrsia política

El Jutjat Mercantil 6 de Barcelona va adjudicar al novembre de 2011 la unitat productiva de Cacaolat a l’aliança formada per Damm (49%), Cobega (49%) i Victory Turnaround (2%), que porta a terme una inversió total de més de 130 milions d’euros que es dirigeixen a la innovació i a nous sistemes de comercialització i mètodes d’organització, i d’aquesta inversió, al voltant d’uns 50 milions, s’han destinat a la nova planta de Santa Coloma.

Tant la Generalitat com l’Ajuntament han treballat des del primer dia per portar la inversió a Santa Coloma. L’anunci d’una cacaolatada per part de CiU va ser interpretat pel PSC i l’alcaldessa Núria Parlon com un intent d’apuntar-se l’èxit. El pacte de govern entre els dos partits (i Iniciativa) va estar uns dies en crisi fins que el nacionalista Carles Combarros van canviar la cacaolatada per la tradicional xocolatada.

Història de la cacaolatada