Archivos

L’Assemblea demana més implicació de Santa Coloma en el procés català

07/09/2015

anc els pins gramenet (2)No va ser casualitat que l’Assemblea Nacional Catalana triés Santa Coloma per reunir a la seva direcció i fer el seu últim míting central de la Via Lliure. «Estem en l’últim tram i la implicació de ciutats com Santa Coloma és imprescindible per guanyar i guanyar bé», va afirmar ahir tarda Jordi Sánchez, president de l’ANC, davant les 300 persones que van ser al Parc dels Pins, l’antic Motocròs.

anc santa coloma pins anc els pins gramenet (1)En un ambient festiu, diferents membres de l’Assemblea van presentar les seves propostes ‘per a l’Educació i la Cultura a República Catalana’. Va ser un homenatge a la immersió lingüística que va néixer al col·legi Rosselló-Porcel, de Santa Coloma. Per això la proposició es diu Bases de Gramenet. Van parlar exalumnes de l’escola colomenca, avui professionals en diferents camps, per explicar els beneficis de la immersió en la ciutat i el conjunt de Catalunya. «Ara volem culminar el procés iniciat a Santa Coloma», van destacar diverses persones.

L’acte va tenir color colomenc de principi a fi: va presentar l’actor Jordi Martínez i va concloure el poeta Jordi Valls, passant pel xef Víctor Quintillà. Va haver-hi majoria de gent de Santa Coloma, però també de Sant Adrià, com Salva Maldonado, entrenador de la Penya, que va explicar la necessitat de la independència per al desenvolupament de l’esport català. També va participar l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, que va parlar d’ensenyament.

Totes les persones que van intervenir es van esforçar a demanar la mobilització de l’àrea metropolitana de Barcelona i, al mateix temps, van remarcar que la independència serà per a beneficiar a tothom o no serà. «El dia 27 sortirà el sol a la nit», va concloure Sánchez. Jordi Corachán

Jordi Valls[+] Info:

‘Un poble dret’, del poeta colomenc Jordi Valls

Aquest poema que vaig llegir ahir a l’acte de suport a les Bases per l’educació i la cultura de la futura República catalana, sortirà publicat a Badalona en la primera antologia de poetes del Barcelonès Nord, «Amb folre de paraules» l’acte tindrà una importància simbòlica però que compromet la gent de la cultura local amb el territori i amb aquest projecte totalment democràtic.

L’acte d’ahir de l’ANC l’entenc com una reafirmació democràtica al dret a decidir de les persones, el poema és una crida a la dignitat de qui vol expressar-se a les urnes. També és una invitació a sumar a la gent que no hi està d’acord o no ho veu clar, a col·laborar en la construcció de la realitat en cas d’aconseguir els objectius marcats a través de les urnes, de la mateixa manera que desitjaria ser acceptat en el cas que l’opció per la que aposto no sigui la desitjada per la majoria. La cultura democràtica per davant de tot! El poder de la democràcia ha de ser generós i sumar totes les sensibilitats del col·lectiu a un projecte comú, que no sigui només el d’uns quants. Només així podrem créixer com a ciutat, com a poble, com a societat complexa que som.

Un poble dret

Perquè no vull deixar de ser
per ser-ho tot i ser un més
i no l’intent de raure al món
indiferent vull que la gent
bategui fort que no es pot res
contra un ferm cor que vol voler
digue’m si és ver no sols l’enyor
del mar batent amb peixos d’or
al tast del vent xal·loc vigent
lligat al verb del cant urgent.
Perquè no vull deixar de ser
la mà del foc carbó roent
la flor dels mots units com rocs
i els dits trenats en un sol rem
ningú no vol deixar de ser
per ser-ho tot un poble dret
seguint l’estel camí del som.