Archivos

L’assemblea d’ICV-EUiA demana més fermesa amb el PSC

13/12/2013

DSCF7680_optEls militants i adherits d’Iniciativa -Verds (ICV) i d’Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) van aprovar la gestió dels seus tres regidors, però els van exigir més fermesa amb el PSC. A la reunió conjunta que van celebrar ahir al vespre la coalició al Centre Cívic de Can Mariné , l’alcaldessa socialista va atresorar bona part de les crítiques.

En línies generals, els assistents van recolzar la tasca dels seus regidors en aquests dos anys i mig, i la seva influència en el programa de Govern municipal: un 56 % de compliment. Tanmateix, significats militants, com Loli Gómez o Chema Corral , van reclamar l’elaboració d’un Pla Estratègic de Ciutat, que estableixi les prioritats de Santa Coloma a llarg termini . La proposta va ser acceptada unànimement.

Van intervenir també una desena de militants per subratllar la tebior amb què actuen Siscu Sánchez i els seus companys Alexandra Sevilla i Xavier Pujols, quan falta un any i mig per a les eleccions. Va ser majoritària la reclamació d’una major duresa davant el PSC, al que se li va atribuir actuar com si tingués majoria absoluta.

La política de comunicació municipal va concentrar bona part de les queixes. «No tenim visibilitat al Full Informatiu ni en les rodes de premsa», van subratllar diversos militants. Es van queixar que no sortien a la foto, de l’excés de protagonisme de l’alcaldessa i de la instrumentalització socialista dels mitjans públics.

Núria Parlon va ser la protagonista absent. Es va enjudiciar amb duresa una excessiva dedicació al Parlament. També es va exigir que el cas Pretòria no caigués en l’oblit.

Queixes i frustracions

DSCF7689_optSiscu Sánchez es va comprometre a atendre les queixes. Sobre l’alcaldessa va dir: «Nosaltres tenim la nostra opinió, però ells consideren una altra cosa. El que està clar és que nosaltres ens concentrem a la ciutat».

Sánchez també es va referir a l’assumpte de la comunicació. Va afirmar que és una «frustració» que porten dins des de fa mesos, i va anunciar una reunió amb el PSC al gener per tractar de trobar una solució.

«Un dia que no parlo de Pretòria m’ho recrimineu», va afegir. Amb més serietat, Sánchez va assegurar estar a sobre del procediment, però que la investigació la duia l’Audiència Nacional.

Els tres regidors es van esforçar a veure el got mig ple. Tots ells van valorar l’esforç de l’Ajuntament per mitigar els efectes de la crisi entre les famílies més necessitades. Es van referir també a l’arribada de Cacaolat, la construcció de l’escola de Riera Alta, el Mercat del Fondo, la xarxa de vuit escoles bressol i el salt en la millora en la transparència.

En un futur, Sánchez i Alex Sevilla van explicar que desitgen poder fer consultar a la ciutadania sobre assumptes d’interès general i de qüestions concretes d’un barri. Es van comprometre a millorar la qualitat democràtica en la institució, crear una comissió per a la recuperació de la memòria històrica, un major ús de la Serralada de Marina (parlar d’introduir cabres i ovelles per preservar aquest espai), la creació de vinyes i horts urbans.

Gairebé 100 mocions

Xavi Pujols es va referir les 98 mocions presentades als plens. «Som -va dir- el grup que ha presentat més i només ens han rebutjat dues. L’IBI de l’Església». En aquest punt hi va haver rialles.

Pujols ha afegit que la segona feia referència a la reforma l’article 135 de la Constitució, pactada entre PP i PSOE, que «ens obliga a pagar el deute públic i privat, abans que atendre les persones». I nous retrets.