Archivos

L’Audiència Nacional exonera l’ex gerent municipal

02/05/2013

Pascual_VelaPascual Vela ja no està imputat. L’Audiència Nacional ha arxivat la causa contra l’exgerent de serveis municipals de l’Ajuntament de Santa Coloma en el cas Pretòria, obert l’any 2009. Segons el magistrat no hi ha «dades objectives» que demostrin la implicació de Vela en cap fet delictiu. 

Vela estava acusat d’haver manipulat l’adjudicació de les obres d’una escola bressol, d’haver alterat processos de selecció de personal i d’haver desviat fons europeus.

L’ex directiu municipal se sent molest amb el tracte rebut durant aquests tres anys i mig d’imputació per part de l’Ajuntament, d’on va ser acomiadat, i del PSC, que el va suspendre de militància, tal i com va fer amb la resta de persones imputades en aquell cas de presumpta corrupció urbanística.

La història

Poc després de l’esclat del cas Pretòria, la nova alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, el va rellevar al capdavant de serveis municipals. Núria Parlon va apostar per encetar un període de renovació i canvi de cicle. Vela va continuar durant més de mig any com a treballador de l’Ajuntament, on hi tenia plaça, però quan les parts van poder accedir al sumari, Parlon va obrir un expedient sancionador a Vela i, al cap d’un mes, el juliol del 2010, va ser acomiadat.

L’exdirectiu va recórrer, però el desembre del 2010 va perdre un judici contra l’Ajuntament en el qual en demanava la readmissió. En tot aquest procés també es va expedientar i acomiadar l’altre alt càrrec municipal imputat en el cas Pretòria, Luis Falcón, que també va ser un dels càrrecs de confiança de l’exalcalde Bartomeu Muñoz. Igual que en el cas de Vela, la seva causa va acabar arxivada.

La revenja

Ara, Pascual Vela sembla haver volgut prendres la revenja. En declaracions a diversos mitjans del Grup Godó (8 TV, Rac-1 i La Vanguardia), ha acusat l’alcaldessa de pressionar-lo per cometre irregularitats. En concret es refereix a «una subvenció a una fundació de València» perquè així, ha dit, «s’havia decidit al carrer Nicaragua» (seu nacional del PSC). En canvi, Vela hva parlar bé de Manel Olivés, a les hores regidor de CiU, per ser l’únic polític que el va defensar.

El PP demana explicacions

El PP demana que Núria Parlon doni una explicació urgent als ciutadans de Santa Coloma ja que les declaracions de Vela «són molt greus», ja que assegura que l’alcaldessa, llavors tinent d’alcalde amb Bartolomé Muñoz, va pressionar en diverses ocasions perquè cometés irregularitats. «Si aquests fets resulten provats exigirem dimissions», afirma Sáez.