Archivos

Les comparses de les escoles destaquen a la Rua de Carnaval

11/02/2018
  • La comparsa de l’escola de dansa Yolanda Valero i les de les AMPA de Santa Coloma i Riera Alta han estat les guanyadores

La Gran Rua del Carnaval ha esdevingut tot un èxit de participació. Si divendres els més joves van gaudir d’allò més gràcies al concurs de disfresses ‘I tu de què vas?’, celebrat al Mas Fonollar, al  llarg de la tarda de dissabte un total de 42 comparses han portat la festa de carnestoltes pels carrers de Santa Coloma.

La comparsa de l’escola de dansa Yolanda Valero va rebre el premi a la comparsa més artística, així mateix les comparses de les AMPA de les escoles Santa Coloma i Riera Alta també n’han estat guardonades com a més original (Santa Coloma) i més marxosa (Riera alta).

Des d’associacions de veïns i veïnes a clubs esportius o les associacions de mares i pares d’alumnes passant per entitats culturals o cases regionals han fet seva la Gran Rua del Carnaval a Santa Coloma. Així doncs, la ciutadania ha pogut gaudir de divertides comparses, com ara els mims de l’AMPA de l’escola Banús, les emoticones del Virgen del Carmen, la tempesta del Joan Coret, el ‘Qui és qui?’ del Manent Rambla, les titelles del Sant Just o les Vespa de l’associació de veïns i veïnes de Can Calvet, i també de reivindicatives com la comparsa de The Suffragettes basada en ’El conte de la criada’, de Margaret Atwood, en contra dels ventres de lloguer o la d’Airiños da Nosa Galicia tractant la crema dels boscos gallecs.

La colla dels Laietans de Gramenet amb el seu ‘Qui és qui?’, així com les comparses de les AMPA de les escoles Les Palmeres, Ferran de Sagarra, Rosselló Pòrcel o Serra de Marina i de les escoles de ball Bdance, Los Mulero o Art&Move, dels Castellers de Santa Coloma han estat altres dels grups que han participat enguany a la Gran Rua del Carnaval.

Avui, diumenge, és el torn (pl. de la Vila, 12 h.)  del carnaval infantil amb un espectacle d’animació a càrrec del quartet musical de Carles Cuberesi.

Carnaval solidari

I, després de la bona acollida divendres al Yesterday, a partir de les 13 h. fins a les 15 h., també avui diumenge tindrà lloc la segona part del carnaval solidari organitzat per l’entitat ‘Entenem Santa Coloma LGTBI’, amb un vermut a ‘Les Tannines’ (cr. Sant Carles, 5). Els beneficis obtinguts es destinaran a la Fundació ‘Lluita contra la sida’.

Corre-tapa

Tanmateix, com és tradició en aquestes dates a la ciutat, el corre-tapa també estarà present, des de les 12 h. fins a les 15 h., en prop d’una seixantena de bars i restaurants colomencs. Josué Aguedo / Sergio Mas Navarro