Archivos

L’Esperit Sant nega que hi hagi llargues llistes d’espera i es queixa «d’alarmisme»

01/02/2016

esperit sant - ramon serra Captura_opt«No hi ha cap prova diagnòstica que superi els límits». Amb aquesta afirmació, la direcció de l’Hospital de l’Esperit Sant vol sortir al pas de les dures crítiques rebudes.

En una nota enviada a Gramenet 2.0, la gerència de l’hospital colomenc admet que va tenir problemes al juny de l’any passat, però que la situació de les llistes d’espera es va normalitzar a l’octubre. Per això, diu que «refuta alarmismes, siguin interessats o de bona fe».

La resposta de l’hospital es produeix després que el ple de l’Ajuntament hagi reprovat la gestió de l’Esperit Sant i que l’alcaldessa Núria Parlon hagi enviat una carta al conseller de Salut per a queixar-se de la situació.

L’Ajuntament ha denunciat que 2.500 persones esperen ser ateses i que el termini sol ser de 123 dies.

En canvi, l’hospital desmenteix aquestes dades, per «obsolets». «Només una prova, la de polisomnografia (trastorn relacionat amb el son) queda per sobre dels límits garantits».

 

[+] Info: Nota completa

 

Comunicat de la Direcció de la FHES arran de la reiterada publicació d’informació inexacta sobre les llistes d’espera del centre

En relació amb les informacions aparegudes en les últimes setmanes al voltant de les llistes d’espera de la Fundació Hospital de l’Esperit Sant i dels criteris de referència hospitalària al territori del Barcelonès Nord, la Direcció Gerència d’aquest hospital vol fer constar el següent:

  • Les llistes d’espera de proves diagnòstiques publicades pel Departament de Salut al mes d’octubre, corresponents al tall realitzat el 30 de juny, recollien les dificultats específiques que havia tingut el centre durant el primer semestre de 2015 per assolir els temps de garantia vigents per a les proves diagnòstiques no urgents. Aquesta informació va ser reconeguda per l’Hospital, que a la vegada ja va fer constar (vegeu la nota de premsa del 20 d’octubre de 2015) la notòria millora que hi havia hagut en les dades 3 mesos més tard, i que només una prova, la polisomnografia, quedava per sobre del mínim garantit.

En l’última actualització de les dades (encara no publicada), corresponent al 31 de desembre, no hi ha cap prova diagnòstica que superi aquests límits. Aquesta millora de les llistes d’espera s’ha produït en un context de normalitat i sense prendre mesures extraordinàries, fet que refuta alarmismes, ja siguin interessats o de bona fe. Aquesta bona situació és també extrapolable a la llista d’espera quirúrgica, que s’ha beneficiat de l’increment sostingut de l’activitat durant els últims mesos en tots els quiròfans.

  • L’oferta de serveis sanitaris al Barcelonès Nord s’entén en el marc d’una cartera de serveis consensuada i compensada entre els diferents centres assistencials del territori. En aquest context, i en el marc del Pla de Salut de Catalunya, la FHES aposta pel treball conjunt amb l’Institut Català de la Salut i per les aliances amb l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (HUGTiP), l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i la resta d’entitats públiques. Gràcies a aquests acords, a banda dels protocols de coordinació, la FHES comparteix professionals amb l’HUGTiP i l’ICO, amb els quals s’han articulat les unitats funcionals d’urologia i hematologia. La consolidació d’aquest model de coordinació entre centres és la millor garantia d’equitat per als pacients.
  • L’Hospital de l’EsperitSant té una clara vocació de servei públic i un nítid enfocament de rendibilitat social des de la seva fundació, fa ni més ni menys que 99 anys. El centre compta amb professionals altament preparats i qualificats, que realitzen una gran magnífica tasca diària per donar el millor servei a la població del Barcelonès Nord.

Us convidem a visitar-nos, ja sigui al nostre web (www.hospitalesperitsant.com), ja sigui en persona a l’Hospital, al turó on conflueixen els municipis de Badalona, SantAdrià de Besòs i Santa Coloma de Gramenet.