Archivos

L’Open House retrà homenatge a l’arquitecte Xavier Valls

19/10/2017

Torre Pallaresa.

Presentació a Can Mariner.

Santa Coloma participarà aquest cap de setmana, per cinquè any, en el vuitè 48 H Open House. Dissabte i diumenge, el festival permetrà visitar 220 espais privats i públics a la nostra ciutat, així com a Barcelona, l’Hospitalet, Badalona, Vilassar de Dalt i Sant Joan Despí. Enguany la novetat és l’homenatge que es retrà a l’arquitecte colomenc Xavier Valls (1937-1987), impulsor del Pla Popular de Santa Coloma.

Dimarts passat, la sala d’actes de Can Mariner es va omplir en la presentació de les activitats del festival. En l’acte es va destacar la importància de la funció social de l’arquitectura com a eina de transmissió de coneixements i valors socioculturals. Hi van participar l’alcaldessa Núria Parlon; la directora de l’Associació 48H Open House, Elisenda Bonet; la periodista i autora del llibre Pla Popular, Odei A-Etxearte, i l’arquitecte amic de Xavier Valls, Francesc Pedragosa.

L’Open House ofereix tres itineraris més: Recuperació mediambiental eix Besòs i Activitat #OpenBici, diumenge, a les 10.00 h (punt de trobada: Casa de les Aigües de Montcada i Reixac); Teatralitzat Centre, diumenge, de 10,00 a 12,30 h (punt de trobada: plaça de l’Església), i Front fluvial, dissabte, de 16,00 a 18,00 h (punt de trobada: passeig de la Salzereda, 15).