Archivos

Més de 2.000 colomencs gaudeixen del riu a la II Festa del Medi Ambient

11/06/2017

El Parc de Can Zam ha acollit aquest diumenge 11 de juny la II Festa del Medi Ambient en el marc del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny). Organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Museu Blau) i l’Ajuntament de Santa Coloma, juntament amb la col·laboració de diverses entitats, equipaments, institucions i empreses —els ciutadans han pogut visitar stands com ara el d’Ecometròpoli, Bosc de Llum, la Vinya d’en Sabater, Grameimpuls, Gramenet Turisme, Veu Animal, el Centre d’Estudis de la Natura del Barcelonès Nord o la Fundació Tallers, entre molts altres— la segona edició de la Festa ha esdevingut un èxit de participació. Més de 2.000 colomencs han volgut sumar-s’hi a la segona edició de la Festa.

Amb l’objectiu de sensibilitzar la població en el foment del respecte cap al medi ambient, així com en la conscienciació de la gestió de residus i la mobilitat sostenible, els assistents —a banda de comprar productes ecològics i fruites i verdures de cultiu propi— han pogut participar-hi en una vintena d’activitats adreçades a tots els públics: contacontes per als més menuts, un circuit de mobilitat sostenible amb karts per a la canalla, així com l’espai ‘Bicibox’ amb dues bicicletes elèctriques a disposició dels assistents o un taller d’estampació de samarretes han estat algunes de les propostes en aquesta jornada lúdico-festiva, la qual ha comptat amb l’animació de l’Excèntrica.

Tal com va succeir a la darrera Festa del Medi Ambient a Santa Coloma, un dels punts forts de la jornada ha estat l’alliberament d’un aligot recuperat del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge Torreferrussa, a les 12:00 hores, per part d’agents rurals de la Generalitat, alhora que l’artista colomenc Milú acabava d’enllestir un dels grafits efímers que tant han agradat als colomencs que els contemplaven.

“Descobrint el Besòs”

Amb instantànies cedides de manera altruista per l’Agrupació Colomenca d’Aficionats a la Fotografia (ACAF), de l’Agrupació Fotogràfica de Sant Adrià de Besòs i de fotògrafs a títol personal, des del dissabte 10 de juny, a la pèrgola del Parc de Can Peixauet, es pot visitar la mostra “Descobrint el Besòs: una mirada fotogràfica del riu més natural”. La seva inauguració forma part de les propostes organitzades amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient. Recomanem molt acostar-s’hi: la qualitat de les fotografies és extraordinària. / Josué Aguedo