Archivos

Neix la colla Laietans de Gramenet

26/09/2013

colla laietans de gramenet_opt (1)Santa Coloma tindrà a partir de dissabte una segona colla castellera. Es diran Laietans de Gramenet (hi ha els Castellers de Santa Coloma) i es presentaran en societat a les 12 hores, a Can Mariné.

En una nota enviada a Gramenet 2.0, els Laietans expliquen els seus objectius: Aquesta colla neix amb l’esperit de potenciar la vessant social del fet casteller. Entenem els Castells com una manera de fer societat i grup, una manera d’unir persones diferents per aconseguir una fita comuna. Volem fer ciutat fent castells, volem que la nostra ciutat es pugui beneficiar dels aspectes positius d’aquesta activitat: treball en equip, esforç, superació, integració, civisme, compromís, solidaritat, tolerància…

Com a escut s’ha escollit la imatge del Capfoguer sobre la Senyera. El Capfoguer és una figura de ferro torbada al poblat ibèric de Santa Coloma que té forma de brau, i té la funció de mantenir viva la flama de la llar de foc, i la nostra colla neix amb aquest esperit, mantenir viva la flama de la cultura catalana a la nostra ciutat.

El color de la camisa és un tret distintiu molt important com a castellers, i a més a més ha de ser un símbol de la ciutat. Donat que és una decisió cabdal han acordat fer una consulta popular perquè sigui la ciutadania colomenca qui n’esculli el color dintre de quatre opcions: groc, vermell, verd i lila.