Archivos

Nova campanya contra els bretols

13/06/2012
  • Aquest diumenge se celebra el Dia del Civisme a Can Zam amb un munt d’activitats
  • L’Ajuntament ha sancionat a 293 persones per incivisme
  • La factura de la neteja puja a cinc milions d’euros

L’Ajuntament ha iniciat una guerra externa contra la MAT i una altra interna, contra l’incivisme. Amb el lema Enamora’t de Santa Coloma, ha organitzat el Dia del Civisme, diumenge, al Parc de Can Zam amb tallers i activitats familiars. 

Serà una mena de Saló de la Infància i la Joventut, segons que va explicar ahir la pròpia alcaldessa, Núria Parlon. De 10 a 14 hores, hi haurà passejades amb moto amb la policia local, pràctiques de tai-txi, mostra d’animals en adopció, futbolí humà i moltes coses més.

QUEIXA DE L’ALCALDESSA.– ¿L’objectiu? «Homenatjar als ciutadans que tenen actituds cíviques i reprovar als que incompleixen de manera reiterada amb les normes», va dir l’alcaldessa amb aspecte seriós. I és que, va explicar, que la ciutat es deixa cada dia com una patena i per la tarda hi ha zones que estan fetes un fàstic.

Això de fer el gamberro surt bé car. No recollir les caques dels gossos té una multa d’entre 300 i 1.000 euros; beure begudes alcohòliques al carrer, 120; fer pintades, de 90 a 250; causar desperfectes a contenidors, 125, i deixar una bossa a terra, de 175-250.

I és que, tot i les 293 sancions imposades, l’Ajuntament ha de gastar cada any cinc milions d’euros en neteja.