Archivos

Núria Parlon: «Ciudadanos ha de demanar perdó als colomencs per la seva irresponsabilitat»

23/03/2017

La alcaldesa Núria Parlon | Foto: Antonio Moreno.

La indignació a Santa Coloma és total amb Ciutadans després que aquest partit votés ahir amb JuntsxSí (PEDCat i ERC) rebutjar cinc inversions per a la població.

«El que va succeir ahir és molt greu pels interessos de la nostra ciutat», ha declarat a Gramenet 2.0 la mateixa alcaldessa. Núria Parlon ha afegit que a «Ciudadanos només li queda demanar perdó als veïns i veïnes de Santa Coloma per la seva irresponsabilitat, ja que són els ciutadans els qui pagaran les conseqüències de la votació».

L’alcaldessa s’ha referit a la votació dels pressupostos de la Generalitat, que han impedit que prosperessin les esmenes del PSC i, per tant, no s’ha dotat pressupostàriament cinc importants projectes:

  1. Garantir l’adequació i la posada en marxa de l’espai pel centre de dia de la residència de gent gran Ramon Berenguer.
  2. Dotar els recursos humans necessaris als jutjats de Violència de Gènere (VIDO) de Badalona i Santa Coloma de Gramenet, per tal de reduir el temps d’espera de les víctimes en seu judicial.
  3. Garantir la concertació dels serveis de Llar-residència per a persones amb discapacitat intel·lectual al municipi de Santa Coloma de Gramenet.
  4. Garantir les 90 places del servei sociosanitari per a persones amb trastorn cognitiu a la nostra ciutat.
  5. I garantir la concertació de places residencials per a persones majors de 65 anys amb trastorn mental a Santa Coloma.

Per a l’alcaldessa, l’actuació de Ciutadans suposa una traïció i un atac injustificables a un col·lectiu que necessita el suport de tots els partits de la ciutat: «Exigeixo al grup municipal Ciutadans que expliqui quins motius els hi ha portat a, primer, manifestar-se junt amb l’Ajuntament i la plataforma SOS Gent Gran per a després alinear-se en una mostra de cinisme amb Junts Pel Sí, posicionant-se de manera tan evident contra el benestar de la nostra gent gran. Em costa molt creure que s’hagin equivocat 600 vegades, com asseguren.»

Per la seva banda, el primer secretari de la Federació del Barcelonès Nord, el colomenc Esteve Serrano, també ha donat la seva opinió: «Ja sabíem la posició de Junts pel Sí, però el paper que ha jugatCiutadans ha estat molt negatiu pel nostre territori. El seu error el pagaran les persones grans, les dones maltractades o els joves de Badalona, Santa Coloma, Sant Adrià de Besòs, Tiana i Montgat». Segons Serrano «han estat mesos de treball intens a la cambra i al territori perquè d’una tacada es carregin la meitat de les peticions. Volgut o no, Ciutadans li ha salvat la cara al Govern».