Archivos

Núria Parlon demana als joves que s’impliquin en la renovació política

28/02/2015

joves psc PicMonkey CollageRenovar-se o morir. Així ho va resumir el Primer Secretari de les Joventuts Socialistes de Santa Coloma (JSSC), Álvaro Rodilla, en el debat sobre regeneració i nova política que va comptar amb l’eurodiputat Javi López i amb l’alcaldessa Núria Parlon.

«Participació, transparència, joventut i proximitat» eren els lemes per atraure els joves colomencs. Al ple del Cafè Melao del carrer Vistalegre només van qüestionar la manca de noves cares que representin les múltiples nacionalitats de les quals presumim comptar a la ciutat. Joves «xinesos, àrabs o pakistanesos» va preguntar l’escriptor Carlos Ladera als ponents.

Present i futur

Perquè el que sí que hi va haver a la xerrada oberta va ser espai a l’autocrítica i a la presa de responsabilitat per aquests difícils anys de crisi. Rodilla va escollir com a model de renovació en el seu partit a la mateixa Núria Parlon «exemple de les noves coses que queden per fer» i aquestes ganes de canviar «molts aspectes que omplen d’incertesa el nostre Estat del Benestar i el nostre futur». El dels joves colomencs.

Parlon va reconèixer obertament el cru panorama no només del jove menor de 30 anys davant el moment «de menys oportunitats en el treball i en els estudis” sinó a la pràctica renúncia al procés d’emancipació. I el que és més greu, en casos de joves amb famílies amb pares de 50-60 en «situació d’atur», ha denunciat Parlon.

Crítica a Combarros i a la Generalitat

L’alcaldessa va analitzar amb retret l’actual desastre dels partits tradicionals per la desconfiança de la gent en un sistema que és «imperfecte» i que ha fallat a l’hora d’oferir «seguretat» i resposta social als més febles. La parlamentària colomenca es va referir també als impagaments de la Generalitat a l’Ajuntament per un total de 14 milions d’euros on els serveis públics segurament es veuran afectats.

A més, Parlon va criticar l’oportunisme polític de l’alcaldable Combarros, el seu soci de CiU al govern municipal, per prometre un salari mínim als treballadors colomencs.

Partits extremistes

Javi López també va lloar la seva companya de files per la seva «gran treball» en una ciutat «exemple de transformació» en els últims quaranta anys.

En àmbit nacional López va predir la successió de grans canvis per aquest any com en el de la política espanyola que «serà diferent i es va a semblar molt poc al que hi ha ara». Per aconseguir-ho, l’eurodiputat de 30 anys va voler fer partícip «i protagonistes a les noves generacions que vénen».

L’amplitud de mires del primer Secretari de la JSC des del seu escó al Parlament Europeu analitzava davant els joves socialistes colomencs el suflé dels partits extremistes a Europa com el Front Nacional de Marie Le Pen o de la grega Syriza causa de la «desconfiança entre poblacions».

Per això el parlamentari socialista instava a la «conquesta diària» de la democràcia perquè «no és un regal permanent». López va reconèixer que estem en un final d’etapa política on a partir d’aquest any entrem en una altra nova. Les quatre convocatòries electorals seran les responsables de la nova etapa que s’obre per a aquest any, al país, a la nostra comunitat i en la nostra ciutat.