Archivos

Núria Parlon desitja a la inauguració de Cacaolat llarga vida per la fábrica

30/10/2013

caDSCF6975e_optSanta Coloma va centrar ahir l’atenció econòmica i política de Catalunya. La inauguració oficial de la fàbrica Cacaolat, davant del barri de Les Oliveres, va reunir al president de la Generalitat, Artur Mas; l’alcaldessa de Santa Coloma, Núria Parlon, el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, i els coopresidentes de la companyia, Sol Daurella (per Cobega-Cocacola) i Demetrio Carceller (Damm). «Llarga vida a Cacaolat i per molts anys», va dir l’alcaldessa en el seu discurs davant d’empresaris, polítics i periodistes.

En la seva intervenció, l’alcaldessa va destacar que «la marxa de Damm es va viure com una pèrdua per a Santa Coloma i que l’arribada de Cacaolat es viu com un guany». Núria Parlon va dir que la nova planta demostra il·lusió i capacitat de treball, i «ajudarà a dinamitzar el teixit comercial d’una ciutat que alhora treballa intensament en un altre gran projecte, al campus universitari, precisament especialitzat en l’àmbit de l’alimentació, del que forma part la marca de batuts». Molts directius de Cacaolat es van acostar a l’alcaldessa per agrair les seves paraules.

DSCF6912_opt (2)Un miracle

Durant la visita, el president Mas va estar molt distès i va fer bromes en diversos moments amb una ampolla de Cacaolat a la mà.

Mas va qualificar de «miracle» el renaixement de Cacaolat durant la inauguració del nou centre de l’empresa a l’antiga instal·lació de la cervesera Damm, que ocupa més de 50.000 metres quadrats. Mas va afegir que, «en circumstàncies normals», Cacaolat «hauria estat liquidada i hauria passat a un cementiri empresarial com moltes empreses».

El president va valorar que després del concurs de creditors de 2011, i gràcies a l’actuació judicial, Cobega i Damm creessin el 2012 el nou grup Cacaolat. Mas va comentar que després de Cacaolat «hi ha hagut altres casos semblants per salvar empreses en la mateixa situació», encara que no va dir cap nom. Així mateix, el president català va fer referència a la recuperació econòmica, que Catalunya liderarà a la zona sud d’Europa.

En aquest sentit, Sol Daurella es va referir a la inversió de 130 milions feta per Damm i Cobega per reflotar l’empresa, el que ha permès «donar continuïtat a 200 treballadors».

I de futur va parlar el director general del grup Cacaolat, Francesc Lluch. Va dir que els quatre pilars estratègics de la firma són el seu rellançament al mercat català, la potenciació en la resta d’Espanya, el mercat internacional i l’elaboració de nous productes.

A l’acte van assistir els regidors Esteve Serrano (PSC), Siscu Sánchez (ICV-EUiA) i Carles Combarros (CiU) (foto2).

Cacaolat inauguració

La fàbrica de Santa Coloma

El nou centre productiu, que ha representat una inversió de 45 milions d’euros, ocupa una superfície total de 51.631 metres quadrats, que acull la planta de producció, la zona d’envasat i el magatzem (un total de 27.100 metres quadrats), així com les noves oficines de la companyia, amb una superfície de 1.380 metres quadrats. La inversió en aquesta nova planta ha representat una major aposta per la R+D aplicada als productes, tant de Cacaolat com de Letona, processos de producció moderns i innovadors, així com nous mètodes d’organització i comercialització.

Després de la creació del nou Grup Cacaolat, el febrer del 2012, la companyia va elaborar el pla estratègic 2012-2015, els primers objectius del qual han estat la centralització de tota la producció i la logística de Cacaolat i Letona en el nou centre, així com el rellançament de la marca, que ja lidera el mercat, amb una quota del 43,5%.

El grup celebra enguany el 80è aniversari de Cacaolat, que es va començar a comercialitzar el 1933.

+Info: Cacaolat