Archivos

Núria Parlon rectifica i demana al Sindicat d’Estudiants que torni a pintar el mural esborrat

10/09/2015
El mural, abans i després.

El mural, abans i després.

El pols entre govern i oposició a l’Ajuntament de Santa Coloma sembla no baixar d’intensitat des de els resultats de les eleccions municipals del maig passat. Ara l’excusa per aquest tira i arronsa polític ha tocat de ple amb la Festa Major com a rerefons.

Si ja abans de la celebració varen saltar espurnes pel nou emplaçament de les Festes Alternatives, ara l’enrenou ha vingut just a la seva finalització. Una capa de pintura dels serveis municipals ha esborrat per complet un mural realitzat pel Sindicat d’Estudiants al carrer Víctor Hugo on es van celebrar les Festes Alternatives. Aquest mur va ser pintat pels joves estudiants que recolzen l’Ensenyament públic.

I no amb poc d’esforç ni mitjans com ens comenta per a Gramenet 2.0 un dels portaveus del Sepc Gramenet a Santa Coloma, en Dídac Espí: “Vam estar dues hores per la base i altres 4 hores per acabar i només ha durat el mural 48 hores. Estic com un dimoni. I ara el problema és qui ens torna la pasta de la pintura”.

L’alcaldessa, Núria Parlon, va contestar un dia abans via xarxes socials sobre l’assumpte: «Teniu raó, no s’hauria d’haver esborrat! Torneu a fer la pintada!!!”. També a les xarxes els partits de l’oposició han criticat l’esborrament del mural estudiantil com diu l’Assemblea Groga Gramenet que “no s’ho acaben de creure” o el Sepc que amb un escrit assenyala directament al PSC i a l’Ajuntament per «eliminar el mural». L’escrit de resposta encara va amb més acusacions contra el govern de Parlon a qui diu que “vol invisibilitzar (sic) les lluites socials de la ciutat i el seu rebuig total cap a tot allò que estigui relacionat amb la lluita per la independència.”

Aquest duel polític ha volgut visitar Can Zam altre cop, després de les decisions sobre aquesta gran zona verda, on les Festes Alternatives han cel.lebrat els seus 15 anys amb un excitàs de participació a causa del programa de les seves activitats lúdiques i musicals. Com a guinda, el concert de comiat dels colomencs Los Barrankillos va convertir-se en el plat fort del carrer Víctor Hugo. Chema Carva