Archivos

Ofensiva de CiU en els feus de l’esquerra

26/01/2013

2013-01-25 23.14.51• Josep Rull : «Cal fer entendre a la gent que el futur dels nostres fills depèn del procés»

• La direcció nacional exigeix ​​a l’agrupació local que es multipliqui a favor del president Mas

«Santa Coloma és prioritària», va dir ahir al vespre Josep Rull, secretari d’organització de CDC, en un sopar amb quadres i simpatitzants de CiU, celebrat al restaurant Ca n’Armengol. Rull va anunciar una ofensiva en tota regla en els feus de l’esquerra com a única solució per fer viable el procés cap a l’autogovern de Catalunya.

Respecte als orígens de tothom

«És important Santa Coloma, i ho és Badalona, ​​i Sant Adrià, i l’Hospitalet, i Cornellà», va reiterar. El diputat Rull, que també és advocat i regidor de Terrassa, va explicar amb tot luxe de detalls les seves relacions amb els veïns de Ca n’Anglada, un barri que va tenir una forta immigració. Va recomanar a la militància no apel·lar als sentiments identitaris i respectar els orígens de tothom. «Cal fer comprendre que el futur dels seus fills i néts depèn del seu compromís amb el present», va dir amb vehemència Rull. Va insistir en no fomentar el debat patriòtic i va demanar que s’expliqui a la ciutadania el maltractament que pateix Catalunya per part del Govern central i el dret democràtic dels catalans, de tots els orígens, a decidir el seu futur sense coaccions ni amenaces.

Rull va criticar el PSC per alinear-se amb el PP i Ciutadans en la votació sobre el dret a decidir (abans, el colomenc Carles Combarros va retreure a Núria Parlon que votés no al Parlament). Rull va acusar als socialistes d’incomplir la seva promesa electoral i va dir que pensan més en les possibles primàries de Carme Chacón al PSOE que en els interessos de Catalunya. Va assegurar que el PSC ja és un partit residual en zones com el Pla de l’Estany, on no passen del 4% dels vots. Malgrat tot, va admetre la seva influència encara en l’àrea metropolitana i va reclamar a aquest partir responsabilitat per no dividir la societat. «La gent no ha de renunciar a les seves arrels», va recalcar.

Crítiques a Rajoy i el PSC

El dirigent de CDC va recordar les baixes taxes d’atur del País Basc en relació amb Catalunya per subratllar que això es deu al seu millor finançament, tal com va dir el conseller Felip Puig. Rull va assegurar que el president Artur Mas va demanar una millora i reduir la solidaritat a la meitat, i que el president Mariano Rajoy li va replicar amb menyspreu i insensibilitat. Rull va facilitar una dada impactant: «Europa ha aportat a Espanya 90.000 milions d’euros, sabeu quants ha aportat Catalunya?». Silenci a la sala. «300.000 milions», va dir. Va afegir que això no pot seguir així indefinidament. «Hi ha gent a Catalunya que les passa putes», va concloure.

Alguns dirigents locals van reclamar a la direcció nacional de CDC més contundència davant de Madrid i que Artur Mas lideri sense embuts el procés sobiranista, en detriment del republicà Oriol Junqueras. Rull va admetre els suggeriments i va reconèixer certa tebiesa de Mas després del 25-N. «Els resultats el van deixar una mica noquejat, però torna a estar en plena forma», va dir, i va posar com a exemple l’entrevista que va concedir el president a Josep Cuni a 8TV.

Obrir forat

Abans del sopar, el diputat Ferran Falcó, regidor de Badalona i president de la Federació de les comarques de Barcelona, ​​va presidir la reunió del comité de Santa Coloma. Davant Carles Combarros, president local, i la seva compañeria Mireia Hernández, de Sant Adrià, Falcó va reclamar la confecció d’un pla per penetrar a l’àrea metropolitana.