Archivos

Oriol Corral, en llibertat després de la seva detenció per l’ocupació del rectorat de la UAB

12/01/2018

L’exregidor de SOM Gramenet Oriol Corral ha estat posat en llibertat aquest migdia després de que agents dels Mossos d’Esquadra l’hagin detingut a primera hora d’aquest matí a la porta de casa seva per l’ocupació del rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona en abril de 2013, tal com ha comunicat l’exregidor a través del seu perfil a Twitter.

Entre els motius de l’ocupació del rectorat de la UAB, que va esdevenir un cas judicial per a 27 persones, es troba l’augment de les taxes universitàries durant el 2013 amb l’objectiu de l’aprovació i l’execució d’unes mocions aprovades prèviament al Claustre.

La detenció de Corral, membre de la plataforma “Som 27 i més”, de la que formen també formen part els altres encausats per l’ocupació del rectorat, s’ha produït pocs dies després d’una primera detenció i posterior posada en llibertat d’un altre dels encausats.

Arran dels fets, dimecres passat van tenir lloc diverses concentracions en les ciutats dels encausats, dos d’ells veïns de Santa Coloma, i aquest matí, en conèixer la notícia de la detenció de Corral s’ha convocat una concentració solidària davant els jutjats de Santa Coloma.

“27 persones s’han vist involucrades en un cas de repressió per part d’aquesta Fiscalia embogida i ens demanen entre 11 i 14 anys de presó per a cadascú i com que ja comencen a tenir-los una mica acostumats aquests sense sentits de la Fiscalia esperem guanyar aquesta batalla i d’altres, i la d’altra gent que també està igual o  ha estat pitjor; esperem també que els hi vagi molt bé als que estan en altres presons i encara no han pogut sortir. Per ells també” —manifestava l’exregidor colomenc a les portes dels jutjats de Santa Coloma aquest migdia.

A banda dels anys de presó, Fiscalia demana també penes de 9.500 euros de multa per cadascú dels encausats i 14.000 euros de responsabilitat civil.