Archivos

Pinta Verda o Pinta Negra? aquesta és la qüestió per Gent de Gramenet

12/02/2015
Jordi Pastor, Aitor Blanc i Miguel Ordoñez | Foto: Jordi Corachán

Jordi Pastor, Aitor Blanc i Miguel Ordoñez | Foto: Jordi Corachán

«Volem la suspensió i paralització». Tres portaveus de Gent de Gramenet han expressat aquest matí la seva oposició al pla Pinta Verda, que promou des de fa unes setmanes el govern municipal, integrat pel PSC, ICV-EUiA i CiU. Jordi Pastor, Aitor Blanc i Miguel Ordoñez han triat la mateixa sala de Govern de l’Ajuntament per fer la seva roda de premsa: «Ens hi oposem perquè augmenta l’edificació i perquè no s’ha fet un procés participatiu per saber l’opinió dels veïns».

El Pla va ser presentat formalment el 20 de gener al mateix lloc. L’objectiu, es va dir, és interconnectar els espais públics de qualitat, posant ordre a la situació urbanística de moltes parcel·les i, alhora connectar amb els dos grans pulmons verds que ja té Santa Coloma, que són el parc fluvial del Besòs i la muntanya de la Serra de Marina. En aquell acte, l’alcaldessa va estar acompanyada pel tinent d’alcalde d’Urbanisme i Habitatge, Jordi Mas, i pel regidor de Participació Ciutadana, Xavier Pujols.

Pinta_verda_opt

Jordi Mas, Núria Parlon i Xavier Pujols. Foto: Ajuntament

Doncs bé, Gent opina que és un simple pla propagandístic i que l’única finalitat és paralitzar una sèrie d’expropiacions per falta de diners a l’Ajuntament. «És un problema econòmic i, en canvi, el venen com si s’ampliessin les zones verdes», ha subratllat Ordoñez. Blanc ha reclamat un debat ciutadà abans d’aprovar res i Pastor ha recalcat que es tracta d ‘»un projecte buit, sense contingut».

Un nou Pla Popular

Gent reclama la paralització del pla Pinta Verda, que ha rebatejat com Pinta Negra, i al mateix temps reclama un Pla Estratègic de ciutat similar al Pla Popular que es va posar en marxa amb el restabliment de la democràcia.